NOOTDORP - Nootdorp verloor afgelopen weekend de finale van de nacompetitie tegen SDV Barneveld (1-0). Trainer Marco Jalink houdt echter hoop op promotie.

- Dat was balen...
"Dat kun je wel zeggen, ja. Je leeft naar zo'n wedstrijd toe, wordt hartelijk ontvangen op een schitterend complex en de publieke belangstelling is groot. Dan is het sneu dat hun aanhang zich van de slechtste kant laat zien."

- Hoe dat zo?
"Na een uur spelen werd onze linksback Gabriƫl Mendes Garcia racistisch bejegend en bespuwd. De scheidsrechter besloot tot staking en ik heb die jongen gewisseld, om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen. We hebben nog overwogen om helemaal te stoppen, maar dat toch niet gedaan. Uiteindelijk zijn we geen schim geweest van de ploeg die we kunnen zijn."

- Welk gevoel overheerst?
"Teleurstelling en woede. Natuurlijk is het prachtig dat we zover zijn gekomen, maar als je er eenmaal staat, wil je promoveren. Dan is het extra zuur dat je door het wangedrag van hun supporters niet in de wedstrijd komt. Na afloop vielen hun supporters ons ook aan. Misschien dat de KNVB hier nog wat mee doet, want een aantal jaar geleden won Haaglandia de finale van de nacompetitie, maar promoveerde Alphense Boys vanwege de vechtpartij die na de wedstrijd ontstond."