Wethouder Schrederhof bezoekt SV Wippolder

DELFT - Zaterdag 2 juli, tijdens de SV Wippolder familiedagen, zal er om 13.00 uur een demonstratie Wandelvoetbal gegeven worden. Wethouder Sport, Karin Schrederhof, zal hierbij aanwezig zijn. Wandelvoetbal is voetbal voor 55+-ers waar verantwoord bewegen en plezier centraal staan. In oktober 2021 zijn ze bij SV Wippolder begonnen met een pilot. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot zo’n vijftien wandelvoetballers die wekelijks met de bal in de weer zijn. De SV Wippolder familiedagen staan in het teken van verbinding van de leden op de club. Zaterdag 2 juli gaan ze het seizoen goed en gezellig afsluiten met spelactiviteiten voor de jeugd en een voetbalclinic die gegeven wordt door de selectie. Zondag 3 juli is er een onderling toernooi voor de JO17 tm JO23, meidenteams en senioren.

Natuurlijk Delfland organiseert twee activiteiten in het Melarium

9 juli, 12.00 – 15.00, maak kennis met het Melarium
Tijdens de landelijke open imkerijdag is Het Melarium geopend en Natuurlijk Delfland aanwezig van 13.00 – 15.30 uur. Er kan ook een bijenhotel gemaakt worden die de maker mee naar huis mag nemen. De bezoekers kunnen kennisnemen van diverse verzamelingen die door leden zijn aangelegd en van de vele activiteiten die Natuurlijk Delfland organiseert. Bij het Melarium is een groot bijenhotel en een broedplek voor wilde bijen aanwezig. Vanaf het dakterras kan je de omgeving bekijken, je ziet o.a. de Italiaanse populieren die de plekken aangeven waar Romeinse sporen zijn aangetroffen.

12 juli, 10.00 - 12.00 natuurcafé thema Vlinders
In een natuurcafé ontmoeten natuurliefhebbers elkaar om ervaringen uit te wisselen. Dit keer is het thema Vlinders. Voor beide activiteiten is de toegang gratis. Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium.