Voetbal dit weekend

SDV Barneveld - Nootdorp (14.30)
De finale om een plek in de hoofdklasse vindt plaats op het terrein van Achilles Veen. U vindt Sportpark De Hanen Weide aan de Groeneweg 4 in Veen (Noord-Brabant)

Delftse Vakantie Activiteiten 2022

Heeft u kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar? In de zomervakantie kunnen zij meedoen met de Delftse Vakantie Activiteiten (DVA)! Van 11 t/m 22 juli zijn kinderen uit Delft en omstreken welkom op het Sportpark Biesland om mee te doen aan spellen, sport of knutselen.

De DVA vindt plaats in de eerste twee weken van de zomervakantie, van maandag tot vrijdag.

Inschrijvingen voor de DVA zijn al geopend. Op de website dvadelft.nl kunt u uw kind(eren) inschrijven. Wees er snel bij, want op = op !

Meer weten? Zoek ons op via Facebook of Instagram. Of stuur een e-mail naar info@dvadelft.nl.

Proef met gras en bomen in fietsenstalling station Delft


Wie de komende periode de fietsenstalling van station Delft binnenrijdt, waant zich in een groen bos. Door middel van beeldprojecties en mét geluid op de hoofdroute lijkt het alsof je in een natuurlijke omgeving bent. 

Met de beeldprojecties wil ProRail bereiken dat men in de fietsenstalling tempo mindert en daardoor meer oog heeft voor elkaar. Zo verbeteren ze de gebruikerservaring. In de laatste fase van deze pilot wordt, na eerdere subtiele aanpassingen, nu een situatie gecreëerd die een grotere gedragsbeïnvloeding tot doel heeft.
De ondergrondse fietsenstalling bij station Delft is een van de weinige fietsenstallingen waar je fietsend doorheen mag. Via de fietsenstalling kun je makkelijk, zonder in te checken, de andere kant van het station bereiken, of je fiets snel en makkelijk parkeren voordat je op de trein stapt. Een naadloze aansluiting van het fietsnetwerk tot de trein dus.
De haast in het al fietsend vinden van een plek heeft echter een keerzijde. Een aantal gebruikers ervaart de stalling als onveilig. Het is onduidelijk welk gedrag er van de voetgangers en fietsers wordt verwacht, met vele onduidelijke situaties en soms ongelukken tot gevolg.
De snelheid van fietsers is te hoog wanneer je vanuit de hoofdroute kris kras de gangpaden in fietst. De veiligheid van reizigers is van groot belang, daarom startte ProRail een onderzoek. In afstemming met gemeente Delft en NS werden diverse ideeën opgehaald en ter verbetering van verkeersveiligheid uitgewerkt.