Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos: wijkfestival Buitenhof!

DELFT - Op zaterdagmiddag 18 juni was het feest in de Buitenhof! Op het grasveld bij KopieKoffie vond een muzikale middag voor het hele gezin plaats. Gratis en met leuke activiteiten voor kinderen.

Daarnaast was er ruimte voor een Open Podium en lieten de theatergroepen van The Culture zich zien. Ook werd het wijklied ‘Delfts Kruit’ voor het eerst voor publiek gespeeld. Het lied gaat over de wijken Buitenhof en Voorhof en is het resultaat van een samenwerking tussen bewoners uit de wijken, muzikanten van Open Studio Delft, rappers van ‘015 op the Beat’, de Koninklijke Harmoniekapel Delft, het muzikale cabaretduo Maartje & Kine en Cultuurhuis Delft. “Alle muzikanten uit de wijk speelden echt fantastisch. Waar in de repetitie nog wel eens een foutje zat ging alles nu in één keer goed”, vertelt Maartje direct na afloop van de uitvoering van het wijklied. “Iedereen was echt aan het shinen op het podium”, vult Kine aan. De inspiratie voor het lied ‘Delfts Kruit’ komt uit de donderslagen die je soms meemaakt in het leven en de korte lontjes die we soms hebben. 

Fotograaf Koos Bommelé was erbij, en ook burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam nog even meegenieten! Benieuwd naar de foto's? Kijk dan op www.delftopzondag.nl.