Voetbal dit weekend

Zaterdag 18 juni

Nootdorp - SDC Putten (15.00 uur)

‘DE STOEL 13’

DELFT - Zondag 26 juni vindt bij het Prinsenkwartier (Sint Agathaplein 4) weer het evenement ‘DE STOEL’ plaats, georganiseerd door Museum van Marken. In deze dertiende aflevering zijn de gasten Jaap Oldenkamp en Simon Quist. 

Jaap Oldenkamp is fotograaf en docent bij de TU Delft. Hij heeft als fotograaf voor Gist-Brocades gewerkt van 1977 tot 1995. Hij woont op de Voorstaat, in het pand waar de Zeepfabriek Bousquet was gevestigd en Jacques van Marken als student een kamer huurde. Simon Quist was CFO bij Gist-Brocades en DSM. Hij werkte van 1967 tot 2000 bij Gist-Brocades, was betrokken bij zo’n 100 overnames, waardoor het Delftse bedrijf kon uitgroeien tot een grote internationale speler op het gebied van medicijnen en voedingsmiddelen.  Schrijver Jan van der Mast is de interviewer. De bijeenkomst, die om 15.00 uur begint, duurt twee uur. Entree bedraagt 5 euro per persoon. 

Inloopmiddag voor speelnatuur in het Abtswoudse bos

DELFT - Staatsbosbeheer organiseert 28 juni in samenwerking met gemeente Delft een inloopmiddag voor bewoners van de wijk Tanthof en geïnteresseerden. Het terugkoppelen van alle reacties uit eerdere bijeenkomsten en het presenteren van het nieuwe schetsontwerp staan centraal.

Bewoners uit de wijk Tanthof en andere geïnteresseerden zijn op 28 juni van harte welkom op Sportpark Tanthof-Zuid op de Henk van Riessenlaan te Delft. De middag start om 16.00 uur met een vrije inloop tot 19.00 uur. Het hek van het sportpark is open, bezoekers kunnen via het groene hek langs het Vockestaertpad het terrein betreden. 

Op 23 april 2022 zijn tijdens de inloopmarkt naar aanleiding van posters reacties gegeven over speelnatuur en de landschappelijke inrichting in het Abtswoudse Bos. Op basis van deze reacties is een nieuw schetsontwerp gemaakt waarin de wensen zijn gevisualiseerd. Tijdens de inloopmiddag van 28 juni kan de bezoeker zijn of haar reactie kwijt op het nieuwe schetsontwerp.

Meer informatie
Meer informatie over de kwaliteitsimpuls en speelnatuur vindt u op de Staatsbosbeheer website: www.staatsbosbeheer.nl. Om op de juiste webpagina te komen typt u in de zoekbalk “Kwaliteitsimpuls Abtswoudse bos”. Voor een snelle toegang kunt u de QR-code scannen.