NOOTDORP - Na een 4-2 nederlaag tegen DONK zit het seizoen voor RKDEO erop. Aanvoerder Rob van Hagen beleefde het van een afstand.

- Hoe heb je het zondag beleefd?
"Balen natuurlijk. Het was al een tijdje duidelijk dat ik na de laatste competitieronde op vakantie zou gaan en de eerste ronde nacompetitie niet mee zou maken. Het begin van de wedstrijd heb ik via twitter gevolgd, het laatste halfuur had ik rechtstreeks contact. " 

- Nu zit het er na achttien jaar helemaal op...
"Ja, als we ons hadden geplaatst, was ik er donderdag bij geweest, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het waren achttien prachtige jaren bij de selectie: het was leuk, leerzaam, maar vooral ook gezellig. Daarbij waren de twee kampioenschappen natuurlijk wel de hoogtepunten." 

- Op welke manier leerzaam?
"Als je net bij de selectie zit, ben je heel erg met jezelf bezig. Speel je er eenmaal wat langer, dan zie je andere dingen en word je tactisch steeds sterker en focus je meer op het teamproces.

- En nu?
"Nu ga ik op zaterdagmiddag tennissen. Buiten het seizoen of op een vrije middag zal ik ook zeker nog eens komen kijken, maar ambities om trainer te worden heb ik niet. En ze zeggen dat hoe ouder je wordt, hoe kleiner het balletje wordt, dus misschien ga ik ook mijn GVB wel halen."