DELFT - Het afgelopen Pinksterweekend stond in het teken van de laatste competitieronde. Voor veel ploegen betekende dit een afscheid van het voetbal op de zondag. Het werd een weekend met een lach en een traan.

De lach is, zoals u hierboven kunt lezen, waarschijnlijk nog niet van de gezichten bij Wippolder verdwenen. Zij spelen volgend jaar op zaterdag in de eerste klasse. Ook tegenstander RKDEO maakt hierop nog kans. De Nootdorpers plaatsten zich voor de nacompetitie, waarbij zondag uit bij DONK een plek in de halve finale op het spel staat.
Verder maakt SEP nog kans op promotie. Als zondagmiddag op het terrein van TOGB wordt gewonnen van RVC'33, debuteren de Tanthofbewoners in de tweede klasse in het zaterdagvoetbal.
Op zaterdag werd Oliveo twee weken geleden al kampioen, waardoor het volgend jaar in de derde klasse speelt. Nootdorp en Vitesse Delft spelen nacompetitie om promotie naar respectievelijk de hoofdklasse en de eerste klasse. Nootdorp doet zaterdag thuis tegen DZC'68 een gooi naar een plek in de halve finale, terwijl Vitesse Delft dat uit bij Papendrecht doet.
Ook waren tranen: bij Den Hoorn vanwege het mislopen van het kampioenschap in een rechtstreeks duel Unitas '30, bij DVC door de degradatie naar de vijfde klasse. Heuglijk nieuws is wel dat d.v.v. Delft met een standaardelftal instroomt in die vijfde klasse.