Afbeelding
Foto:

Groen licht voor start Mercurius College in 2023

DELFT - Minister Wiersma bracht positief startadvies uit aan het Mercurius College in Delft. Als één van de twee initiatieven die van de 35 aanvragen werd goedgekeurd, mag deze school-in-wording daadwerkelijk door met het oprichten van een nieuwe middelbare school. De initiatieven die het niet haalden, schoten volgens het ministerie tekort voor wat betreft burgerschapsvorming of het aantal steunbetuigingen van ouders.

Het Mercurius College is gebaseerd op bestaande onderwijsconcepten van middelbare vrijescholen in heel Nederland en is in die zin een bewezen concept. Na deze cruciale toezegging gaat het schoolbestuur in gesprek met gemeente en wethouder over de verdere realisatie en huisvesting. 

Vrije school
Voor het eerst in 75 jaar komt er in Delft een nieuwe middelbare school, en wel een school gebaseerd op het hoofd-hart-handen vrijeschoolprincipe. Met ruimte voor kunst en ambachten en met periodeonderwijs dat wekenlange verdieping biedt op een bepaald onderwerp. Er is daarnaast veel aandacht voor de sociale aspecten binnen een klas. Doordat Mercurius College de examenvakken in de bovenbouw deels gepersonaliseerd aanbiedt, kan iedere leerling zijn of haar vakken op variërende niveaus doen, van vmbo-t, havo, vwo of gymnasium.

Speeltuin Westerhonk bestaat 90 jaar

DELFT - Zaterdag 18 juni viert Speeltuin Westerhonk aan de Van Bleyswijckstraat feest, want de speeltuin bestaat dan 90 jaar! Dit kan natuurlijk niet zomaar voorbij worden gaan. Om half 13.30 uur is de muzikale opening. Er zijn diverse leuke gratis activiteiten op deze dag. Er rijdt een trein door de wijk, Clown Mico komt op bezoek en er is een voorstelling van het sprekende koffertje. Voor de ouders staat de koffie en thee klaar. Het feest duurt tot 17.00 uur. Je kunt nu alvast een kleurplaat ophalen in de speeltuin of uitprinten vanaf de website www.speeltuinwesterhonk.nl. Lever de kleurplaat in op 18 juni en ontvang een aardigheidje. Deze tekening krijgt uiteraard een mooi plaatsje op het raam.