PIJNACKER - Oliveo kroonde zich zaterdagmiddag na een 10-1 overwinning op REMO tot kampioen. Een mooi afscheid voor trainer Edwin Vurens.

- Eindelijk dat natte pak...
"Gelukkig wel, we hebben er twee jaar op moeten wachten. Het coronavirus heeft natuurlijk roet in het eten gegooid, maar het doel was om zo snel mogelijk in de derde klasse te belanden en dat is gelukt." 

- Heb je er weleens getwijfeld of het zou lukken?
"In de vierde klasse weet je dat er altijd wel een sterke ploeg tussen zit. Dat was in dit geval Celeritas en in mindere mate SEV en Graaf Willem II. Wij zijn blijven doen wat we moesten doen en keken daarbij wel met een schuin oog naar Celeritas. Gelukkig hebben we in het onderlinge duel het verschil kunnen maken." 

- Hoe kijk je terug op je tijd bij Oliveo?
"Iedere sporter, trainer of mens heeft een lastige tijd achter de rug. Ik moet niet alleen het eerste, maar de hele selectie en onder -21 complimenten maken: ze waren er altijd en bleven gefocust. We hebben inmiddels 144 goals gemaakt; zaterdag hopen we tegen De Ster tot 150 te komen." 

- En dan DoCos...
"Ja, ik heb altijd al in de regio Leiden willen werken, want ik ben er opgegroeid. Die kans deed zich voor en ik heb er veel zin in."