Van het gas af? Dat kan, maar je moet wel even goed opletten. (Foto: PR)
Van het gas af? Dat kan, maar je moet wel even goed opletten. (Foto: PR) Foto:

Dag gasfornuis, welkom veilige elektrische kookplaat

DELFT – U wilt van het gas af? Elektrisch koken is een goed alternatief, maar dat stelt wel eisen aan je groepenkast, weet Cor Groenewegen van Groenewegen Elektrotechniek. 

Een elektrische kookplaat installeren klinkt niet heel ingewikkeld. Toch komt er meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. "Een kookplaat trekt heel veel stroom”, legt Cor Groenewegen uit. "Daarom moet die aangesloten worden op een aparte stroomgroep. In oudere huizen is die vaak niet aanwezig, en dat betekent dat er gekeken moet worden of de bestaande groepenkast kan worden uitgebreid of dat er een nieuwe groepenkast nodig is. Daarnaast moet er in de keuken ook een geschikte aansluiting aangelegd worden. Welke dat is, is onder meer afhankelijk van het type kookplaat.” Groenewegen Elektrotechniek is in dit geval de vakman die veilig voorziet: "We lopen met u stap voor stap het hele proces door.” Dat begint dus met de keuze van de kookplaat. "Aan de hand daarvan kunnen wij adviseren wat er benodigd is. Zelf leveren wij geen kookplaten, daarvoor verwijzen we graag naar specialisten zoals het Wasmachinehuis hier in Delft.” Verder brengen we samen met u de huidige elektrische installatie in kaart. Wat kunnen we van de huidige installatie gebruiken? Wij vervangen alleen wat nodig is. Verder moet er natuurlijk een kabel van de meterkast naar de keuken gelegd worden, dus we vragen ook naar de mogelijkheden daarvoor, bijvoorbeeld bestaande leidingen. Heeft u al deze informatie paraat, dan kunt u via de site www.groenewegendelft.nl eenvoudig een offerte aanvragen. Toch vragen? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 015-2612150 of per mail: info@groenewegendelft.nl.
Groepenkast
Overgaan op elektrisch koken is niet de enige reden om uw groepenkast na te laten kijken. "De groepenkast is het hart van de elektrische installatie in je huis en na een jaar of dertig echt aan vervanging toe. Los van dat het serieus gevaarlijk kan zijn, wil je gewoon geen storing hebben. Natuurlijk komen we u dan acuut helpen, maar voorkomen is beter.” Het vervangen van groepskasten is dagelijks werk voor de monteurs van Groenewegen Elektrotechniek. "Als blijkt dat uw groepenkast inderdaad verouderd is, of gebreken vertoont, is het belangrijk dat u de vervanging of reparatie uit laat voeren door een gecertificeerd bedrijf, dat weet waar ze mee bezig is en uitsluitend professionele onderdelen gebruikt.” een bedrijf als Groenewegen dus.
"En omdat voor ons de veiligheid van uw leefomgeving voorop staat, geven wij bij iedere groepenkast een gratis rookmelder!”