Windbroke
Windbroke

Op zaterdag 18 juni brengt Windbroke kenmerkende luister-folk naar Op Hodenpijl.

De vier muzikale mannen van Windbroke brengen een sterk afwisselend programma van verhalende liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek, vrolijk, ritmisch en opzwepend zijn.

De folk die Windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en Portugal. In het programma bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. Dit alles met humoristische wetenswaardigheden en anekdotes, wat er voor zorgt dat een optreden van Windbroke niet snel verveelt.

Windbroke bracht twee cd’s uit “The Library Sessions” en “Beagnach”. “Beagnach” , wat ‘’bijna’ betekend in het Gealic. ‘Bijna’ perfecte opnamen zoals de gezongen verhalen of de traditionele tunes jaren geleden in de Ierse huiskamers en pubs geklonken moeten hebben.

Datum: zaterdag 18 juni. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: € 18,50. Inclusief maaltijd: € 41,- Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.