BAZAAR in de Vierhovenkerk

DELFT - In de Vierhovenkerk is op vrijdag 10 juni (van 19.00 tot 21.30 uur) en zaterdag 11 juni (10:00 tot 14:30 uur) een kleine bazaar, waar boeken, (zomer)kleding, schoenen, tassen en elektrische apparaten voor een klein prijsje te koop zijn. Naast het Rad van Fortuin en de grabbelton voor de allerkleinsten, is er ook koffie/thee met iets lekkers of soep en zijn er tosti’s te koop. De Vierhovenkerk steunt met de opbrengst de volgende goede doelen: Het ZWO project “Kwetsbare gezinnen in Noord Oeganda” en de Vierhovenkerk (actuele herinrichtingskosten en mogelijk nieuwe stoelen). Komt u ook naar de bazaar? Er is voor elk wat wils en het wordt vast weer heel gezellig. Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50 Delft.

Delft op de kaart gezet

DELFT - Dat Delft een mooie stad is lijdt geen twijfel, niet voor niets komen jaarlijks drommen toeristen naar de prinsenstad. Getuige ook de vele Delftse ansichtkaarten die door de jaren heen over de hele aardbol hun weg vonden. Zoveel zelfs, dat de Delftse ansichtkaart een gewild verzamelobject is geworden. Ook verscheen er een boekje over, “Groeten uit Delft”, dat een mooi beeld geeft van een stukje Delftse geschiedenis. Maar zoals we allemaal weten is de geschiedenis geneigd zich te herhalen. Ook nu is dat het geval want er verschijnt een nieuwe serie Delftse ansichtkaarten en zelfs Delftse postzegels. Fotograaf Marlon Otten, bekend van onder meer “Delft anders bekeken”, wist met een frisse, vernieuwende blik Delft op de gevoelige plaat vast te leggen. Kaarten en postzegels zijn binnenkort verkrijgbaar bij de betere boekhandel en toeristenshop.

DHC jeugdtoernooi om Schreuders Cup

DELFT - Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) wordt bij DHC een groot en sterk bezet jeugdtoernooi gehouden voor O14- en O15-teams. Het toernooi gaat om de Schreuders Cup, genoemd naar de wel bekende DHC-tweeling Dik en Wicher Schreuders, die al meer dan 40 jaar in vele functies actief zijn binnen DHC en daarbuiten. Hoewel Dik graag nog actief zou willen zijn, kan hij dat door een hem in oktober 2020 overkomen zware hersenbloeding helaas niet meer. Gelukkig is Dik wonderbaarlijk goed hersteld en hij gaat nog steeds stapsgewijs vooruit. Wicher is op de achtergrond nog steeds actief. De deelnemende teams spelen alle in de landelijke jeugddivisies, dus zijn van goed niveau. Het toernooi voor O14-teams start om 9.00 uur in de ochtend en om 13.30 uur begint de finale. Tot de deelnemers horen, naast uiteraard DHC, onder meer Barendrecht, SC Feyenoord, Spartaan'20, TOGB en SC Buitenveldert. Om 15.00 uur start dan het O15-toernooi, waarvan de finale om 19.30 uur gepland staat. Deelnemers bij de O15 zijn naast DHC clubs als SC Buitenveldert (Amsterdam), Roda'23 (Amstelveen), Victoria Loosdrecht, Alexandria'66, BFC (Bussum), Nootdorp en De Meern. Met in totaal 16 elftallen van hoog niveau wordt het een druk en mooi voetbalfeest. Uiteraard is iedereen welkom om te komen kijken.