Schoolwaterpolotoernooi

DELFT - Op zaterdag 18 juni vindt het derde d’ELFT Schoolwaterpolotoernooi plaats in het zwembad Kerkpolder in Delft. Alle basisschoolleerlingen uit Delft en omstreken die tenminste zwemdiploma B hebben kunnen meedoen. De kinderen kunnen één keer komen trainen om de basis van waterpolo te leren. Het toernooi begint om 12.45 uur (aanwezig om 11.55 uur) en duurt twee uur. Aanmelden kan via de basisschool.

Bridgeclub Gisolf bestaat bijna 80 jaar

DELFT - Bridgeclub Gisolf bestaat bijna 80 jaar, de club werd 4 oktober 1942 opgericht. De naam is een samenvoegsel van Gist en- Oliefabrieken, omdat de vereniging is opgericht voor werknemers van deze fabrieken. Wie jarig is trakteert en daarom spelen alle leden én nieuwe leden een jaar gratis bij de club. 

Bij Gisolf wordt het bridgen serieus genomen, maar gezelligheid is troef. Regelmatig zijn er feestelijke drives, zoals met Sinterklaas, Kerst, Pasen en een slotdrive aan het eind van het seizoen. Er wordt ook een vriendendrive georganiseerd.
Bridge is een leuke denksport, waarbij het ook nog eens heel gezellig is. Het is ook heel populair, de Nederlandse Bridge Bond is één van de grootste bonden van Nederland. Bridge is goed voor je hersens en je sociale contacten. Je kunt het tot op hoge leeftijd spelen. Het spel is afgeleid van whist. Een kaartspel dat ontstond in de 17e eeuw.
Regelmatig wordt in Delft een bridgecursus aangeboden. Je kunt dan al vrij snel op recreatief niveau spelen. Je kunt je er uiteraard ook samen met je partner meer in verdiepen, zodat je op een hoger niveau komt. Er worden ontelbare bridgeweekends of -vakanties georganiseerd, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast worden er in het hele land drives georganiseerd, waaronder kroegentochten. Een leuke manier om er eens uit te zijn en andere bridgers te ontmoeten. U kunt vrijblijvend komen kennismaken bij Gisolf en een paar avonden meespelen. Er is ruimte voor nieuwe leden. Als u geen partner heeft, wordt er binnen de club actief voor u gezocht. De speelavond is donderdag vanaf 19.30 uur. Locatie: de Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4, Delft.

Zomeravondconcert ‘London Calling’

Op zaterdag 28 mei om 20.00 uur is er een ‘Zomeravondconcert in de kerk van 't Woudt'. Uitvoerenden zijn Klaartje van Veldhoven sopraan, Wendy Roobol sopraan, Nick Milne viola da gamba en Arjen Verhage luit. Zij brengen het prachtige programma ‘London Calling' met theatermuziek van de beroemde Engelse componist Henry Purcell. Volledige informatie over het programma en de kaartverkoop zie www.concertentwoudt.nl