Belangenvereniging Binnenstad Noord neemt afscheid van Joop Gravesteijn

DELFT - Na bijna 50 jaar initiƫren en stimuleren van bewonersactiviteiten in de noordelijke binnenstad van Delft gaat Joop Gravesteijn Delft verlaten. Het bestuur van de Belangenvereniging Binnenstad Noord bood Joop daarom afgelopen woensdag een afscheidsreceptie aan bij Ipse de Bruggen op de Paardenmarkt.

Joop was sinds oprichting in 2014 voorzitter van de vereniging, maar was dit eerder ook al bij diverse voorlopers. In totaal heeft Joop 32 jaar de voorzittershamer van bewonersbelangen in de noordelijke binnenstad in de hand gehad en was bijna 50 jaar actief. 

Verbinden
Als voorzitter zorgde Joop voor het verbinden van nieuwkomers en bestaande buurtbewoners en het betrekken van veel bewoners bij allerlei activiteiten. Bij zaken die geregeld opnieuw langs kwamen, bleef Joop geduldig en volhardend. Tijdens overleg met anderen stelde Joop zich constructief op en had daarbij oog voor andere belangen en perspectieven, wat de vereniging veel respect heeft opgeleverd.

Joop heeft verder een cruciale bijdrage geleverd aan droge voeten in het gebied, hij bleef vasthoudend op het dossier bodemzakken en wateroverlast tot er een oplossing kwam.