Vogel ’t uit!


DELFT - Op zondag 15 mei organiseert IVN Delft, de Delftse Natuurwacht en de Vogelwacht Delft en Omstreken een excursie voor de jeugd.

De Vogelwacht Delft en Omstreken bestaat dit jaar 60 jaar en dat verdient een feestje! Een onderdeel van dit feestelijke Vogeljaar is deze vogel excursie voor de jeugd. We gaan er een echte vogel-beleef-tocht van maken. Wat dacht je van: Kijken door een telescoop? Luisteren of je zangvogels op gehoor kunt onderscheiden? Kijken wat de verschillen zijn tussen het mannetje en het vrouwtje van een vogelsoort? Wil je weten waar je moet kijken om een vogel te ontdekken? Geef je dan op en ga met ons mee op ontdektocht!
Start om 10.00 uur bij de Natuurschuur, Linnaeuspad 3; 2616 LT Delft. Deelname is gratis. De ontdektocht duurt ongeveer 2 uur. Als je een verrekijker hebt, neem die dan mee! We staan veel stil, dus kleed je iets warmer dan nodig lijkt met schoenen die vies mogen worden. Maximaal 1 volwassen begeleider per kind/gezin. Aanmelden bij www.ivn.nl/delft.

Angst en somberheid bij dementie

DELFT - Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen die te maken hebben met dementie. Elke 2e maandag van de maand wordt een bijeenkomst georganiseerd over relevante thema’s. Op maandag 9 mei wordt in het Alzheimer Café aandacht besteed aan het thema 'angst en somberheid bij dementie'. Door de dementie kan de persoon met dementie angstig of somber worden. Hoe kun je de persoon met dementie dan ondersteunen? Welke behandeling is er mogelijk en wat zijn de mogelijkheden van medicatie?
Een deskundige psychiater, verbonden aan GGZ Delfland, zal hierover spreken. De bijeenkomst is van Van 19.30 uur – 21.00 uur. Het Alzheimercafé vindt plaats in het Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, 2612 RR Delft. Er is parkeergelegenheid achter het hotel (vol is vol). Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met de coördinator, tel. 015-2571387.

Klimaatmanifest 


DELFT - De Delftse Klimaatcoalitie wil op lokaal niveau bewustwording over de klimaatcrisis vergroten en een daadkrachtige en adequate aanpak van de klimaatcrisis bevorderen. De veranderingen op lokaal niveau moeten zorgen voor een snelle verlaging van de Delftse bijdrage aan de opwarming van de aarde, de vervuiling van de aarde en betere ruimteverdeling tussen mens en natuur.
De Klimaatcoalitie wil dat deze doelen worden opgenomen in het Bestuursprogramma 2022-2026. Het klimaatmanifest bestaat uit 10 punten. Het is te vinden opwww.klimaatcoalitiedelft.com/manifest en iedereen is uitgenodigd om het manifest te verbeteren en aan te vullen.
De Delftse Klimaatcoalitie bestaat uit een uiteenlopende groep maatschappelijke organisaties die samen doelen voor 2026 en 2030 voorstellen ondanks een verschillende benadering, maar in het belang van het klimaat.