Genieten van Pärt
Genieten van Pärt

Een weekend lang genieten van Pärt

Dwalen, zonder dat je weet waar je terecht komt, zonder het te willen weten zelfs. Je laten leiden door een onbekende, naar muziek die biedt. Dans die beweegt, kinderen die ontroeren, een koor dat vertelt, over Pärt en zijn zoektocht. En jij luistert, wordt stil, en geniet.

Het Pärtpetuum, van 20 tot 22 mei, zet Delft een weekend lang in het teken van de Estse componist Arvo Pärt. Zijn leven en muziek staan centraal in de theatrale avondwandeling “Op de tast”. Een route langs acht prachtige plekken in de historische binnenstad van Delft, met optredens van een tiental Delftse cultuurverenigingen. 

Het carillon luidt het festival in. Pärt-kenner Raoul Boesten en voormalig King's Singer David Hurley geven zangworkshops. Er is yoga, dans en een bewegingsworkshop voor kinderen. Een documentaire in Lumen en een lezing over Pärt in de Sigarenfabriek. En het slotconcert in de Maria van Jessekerk van Kamerkoor Delft Blue en studenten van Krashna Musika, die Spiegel im Spiegel spelen. Programma en kaartverkoop: www.partpetuum.nl.