Eric Vloeimans en Licks & Brains
Eric Vloeimans en Licks & Brains

Unieke samenwerking tussen Eric Vloeimans & bigband in Theater de Veste

Nederlands bekendste trompettist nodigt Licks & Brains uit voor een concert in Theater de Veste op zaterdag 7 mei aanstaande. De composities van Vloeimans in een bigband jasje: dat wordt een gróóts, funky en swingend avondje uit!

Een kleine selectie uit Vloeimans’ prijzenkast: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker en de Edison Jazz Oeuvreprijs. En nu gaat deze improviserende trompettist een unieke samenwerking aan met de soul/funk/jazz big band Licks & Brains. “De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rondom mijn muziek”, aldus Vloeimans.

Ook het repertoire van Licks & Brains wordt niet achterwege gelaten. Onder de bezielende leiding van Rolf Delfos, een van de beste altsaxofonisten van Nederland, laat de achttienkoppige band blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans organisch samenvloeien in stukken die zich bewegen tussen een flinke dosis jazz, afrofunk, minimal music, soul, funk en dance.

Info en kaartverkoop via: www.theaterdeveste.nl.