Oude Kerk Delft
Oude Kerk Delft

César Franck festival Oude Kerk.

In mei organiseert Stichting Kerkconcerten Delft een bijzondere concertreeks in de Oude Kerk waarop orgelwerken van de beroemde componist César Franck klinken. César Franck werd 200 jaar geleden geboren en is één van de grondleggers van de Frans romantische orgeltraditie.

De muziek van zijn hand staat bekend om haar poëtische karakter. Middels een serie van 4 orgelconcerten op de 4 vrijdagen van mei herdenken wij César Franck. In de Oude Kerk staat een groot, monumentaal Bätz-Witte orgel uit de tijd van César Franck dat uitermate geschikt is om (vroeg) romantische orgelwerken te vertolken. 

Wij hopen velen van u te kunnen verwelkomen! Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door ruimhartige steun van Stichting Oude en Nieuwe Kerk Delft en het KvoCultuurDelft Fonds.

Overige informatie: alle concerten vangen aan om 20:00 en kosten 10,- p.p. (t/m 16 gratis) waarbij een drankje is inbegrepen. Het eerste concert, met de Italiaanse organiste Francesca Ajossa, is op 6 mei. Voor meer informatie zie: www.kerkconcertendelft.nl