Afbeelding
Foto: DEYVYS

The boys are back in town!

DELFT - The Rolling Stones bestaan 60 jaar! Dat moet gevierd worden en wel met de bekende Delfts Rotterdame formatie 'Stripped Rolling Stones'. De 'echte' komen in juni naar een uitverkochte Arena. Op Koningsdag vanaf 15.00 uur starten the boys op de Beestenmarkt alvast met een voorproefje!

Stripped Rolling Stones draait al heel wat jaren mee in het R&N Roll circuit want ze brengen een tribute naar 'the greatest R&N Roll band in the world'. Met prachtige parels als Ruby Tuesday, It’s all over now, Time is on my side, Sympathy for the Devil in combinatie met de rauwe zang en het stevige gitaarwerk van de band staat Stripped garant voor een vette liveshow. Een reis door de tijd! Alle grote hits passeren de revue, vanaf de roerige jaren '60 tot de rockhoogtijdagen van de jaren '70/'80. Meezingen is verplicht!

MAAK EEN ‘VET’ PORTRET!

Kinderworkshops in Museum Paul Tetar van Elven

De zolderetage van Museum Paul Tetar van Elven is in de meivakantie omgetoverd tot een portretstudio.

In aansluiting op de tentoonstelling met portretten door Thérèse Schwartze kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar een ‘vet’ portret maken met diverse materialen.

De kinderen zijn welkom op donderdag 28 april en woensdag 4 mei van 11.00 tot 12.30 uur. Toegang kind € 2,50. Volwassenen € 5,- (gereduceerd tarief). Museumkaart is geldig.

Léon Berben in de Lutherse Kerk

De Stichting Cultuur en Muziek in de Lutherse Kerk nodigt Léon Berben uit in de Lutherse Kerk. Als klavecinist en organist kan Léon Berben worden beschouwd als meester in zijn vak.  

Zijn omvangrijke kennis van muziekgeschiedenis en historische uitvoeringspraktijken maken hem tot één van de leidende figuren onder de musici die tot zijn generatie van specialisten in oude muziek worden gerekend. 

Klaviermuziek
Zijn repertoire omvat met name klaviermuziek gecomponeerd tussen 1550 en 1790. Als titulair-organist is hij verbonden aan het historische orgel van de St. Andreaskerk in Ostönnen, waar een van de in oorsprong, oudst bespeelbare orgels ter wereld staat (1425/1721).

Léon speelt werken van G. Frescobaldi en J.S. Bach. Aanvang 15.30 uur, toegang € 10,-. Van harte aanbevolen.