Duo tentoonstelling 'Scraps & Scapes'

DELFT - Dit weekend is er een expositie in de oude schuilkerk op de Oude Delft 102 van Jos Schiphorst en Ties Ament. 

Schiphorst schildert abstract met acryl en mixed media. Tijdens het intuïtieve schilderproces ontstaat het gelaagde, soms bijna landschapachtige beeld als het ware vanzelf. Het resultaat nodigt de kijker uit om zijn of haar blik over het doek te laten gaan en te ontdekken wat er op en onder het oppervlak gebeurt.

De abstracte papiercollages van Ties Ament, die zij ook in opdracht maakt, bestaan uit uitgeknipte geometrische vormen van verschillende soorten papier in kleur en zwart/wit. Als een soort magiër bouwt zij met bestaande elementen een nieuw beeld, waar de kijker iedere keer iets anders in ontdekt. 

De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag 23 april van 11.00 uur tot 20.00 uur en zondag 24 april van 11.00 uur tot 18.00 uur. 

NK RoboCup Junior op de campus Delft

DELFT - Op zaterdag 23 april vindt het NK RoboCup Junior plaats: de robotica- en programmeerwedstrijd voor leerlingen van 9 t/m 18 jaar in het basis- en voortgezet onderwijs. De technische toppers van de toekomst worden tijdens de wedstrijd uitgedaagd om hun eigen robot te bouwen, ontwerpen en programmeren.

Het NK RoboCup Junior wordt jaarlijks georganiseerd en gehost door TU Delft Science Centre. Dit jaar hebben TU Delf Science Centre en De Haagse Hogeschool de handen in een geslagen en de organisatie van het NK RoboCup Junior samen opgepakt. Beide onderwijsinstellingen hebben de ambitie om deze samenwerking de komende jaren in stand te houden om zo een bredere doelgroep te kunnen bedienen.

Campus Delft is de plek waar de deelnemers over een paar jaar wellicht terugkeren voor een technische studie aan De Haagse Hogeschool of de TU Delft. Een plek waar duizenden studenten een technische studie volgen en die bovendien technologie ademt.

Luka van Gemert, vierdejaarsstudent Mechatronica aan De Haagse Hogeschool zal tijdens het NK RoboCup Junior een demo geven: “Tijdens de RoboCup Junior kunnen de leerlingen alvast proeven van de sfeer op de Campus en zien ze hoe leuk het is om meer te leren over techniek.”

Nieuwstips

Heeft u een nieuwstip voor onze redactie of kent u iemand die goed zou passen in een van onze vaste rubrieken? Mail dan naar redactie@delftopzondag.nl