Kinderschoen Auschwitz
Kinderschoen Auschwitz

Tentoonstelling Vrijheid in OPEN

75 jaar vrijheid plus 2, dat vieren wij dit jaar op 5 mei. Wij leven in vrijheid. Een vrijheid waar hard voor gevochten is en ook in Delft zijn sporen heeft achtergelaten. Van 19 april tot en met 15 mei is in OPEN de tentoonstelling Vrijheid. Originele voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog vertellen het verhaal over bezetting, oorlog en bevrijding in Delft en Nederland.  

Hoewel we de verhalen kennen vanuit de geschiedenislessen, zijn het ook verhalen van nu. Meer dan eens beseffen we dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.
Met de oorlog in de Oekraïne komt oorlog dichterbij en zien we dat de verhalen van nu niet veel verschillen met die uit de Tweede Wereldoorlog.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens openingstijden van OPEN. Gedurende de looptijd van de tentoonstelling zijn er diverse voorleesmiddagen voor kinderen en vertelavonden voor volwassenen. Curator Bert van Puffelen vertelt zijn verhaal tijdens wandelingen door de Wippolder. 

Eigen verhalen over vrijheid worden geschreven tijdens de workshops of achtergelaten in een van de houten vrijheidsbomen.