Excelsior en Ronald Berrevoets per direct uit elkaar, Marco Swikker interim-hoofdtrainer

DELFT - Hoofdtrainer Ronald Berrevoets heeft besloten om per direct zijn functie neer te leggen bij korfbalvereniging Excelsior. Berrevoets heeft aangegeven dat hij – na het teleurstellende einde van de zaalcompetitie - onvoldoende vertrouwen heeft in een succesvolle afloop van het komende veldseizoen. Excelsior betreurt, maar respecteert zijn keuze en bedankt Berrevoets voor zijn inzet de afgelopen anderhalf jaar. Hierbij is ook besloten om per direct niet door te gaan met assistent-trainer Ronald de Vreede om zo de interim-trainer met een volledig frisse blik de selectie te laten leiden. Excelsior bedankt De Vreede voor zijn jarenlange inzet als trainer/coach van verschillende Excelsior-teams.

Daags na het aangekondigde afscheid van Berrevoets heeft korfbalvereniging Excelsior een opvolger gevonden. Marco Swikker zal tot het einde van het seizoen met de scepter zwaaien bij het vlaggenschip van Excelsior. Swikker is geen onbekende in de korfbalwereld. Eerder stond de 52-jarige coach onder meer aan het roer bij HKV/Ons Eibernest, Valto, Maassluis, ALO en toenmalig Korfbal League vereniging TOP Sassenheim. Swikker heeft van Excelsior een duidelijke opdracht meegekregen: handhaven in de overgangsklasse in de veldcompetitie. Handhaven lijkt een reële doelstelling voor de ploeg uit Delft. Met zes punten staat de nieuwe ploeg van Swikker keurig in de middenmoot, met vier punten voorsprong op de ploegen onder de degradatiestreep. De eerste competitiewedstrijd onder leiding van de in Rijswijk woonachtige oefenmeester lijkt wel direct een hele belangrijke. Op zaterdag 23 april staat een confrontatie met degradatiekandidaat ONDO (staan momenteel 7e met slechts twee punten) op het programma. De Delftenaren ontvangen de ploeg uit Zeeland dan op hun totaal verbouwde complex.

Eerder werd al bekend dat Jorrith Ekelmans na afloop van het huidige korfbalseizoen de nieuwe hoofdtrainer wordt van Excelsior.

Voetbal dit Paasweekend

Zaterdag 16 april

Argon - Nootdorp (14.30 uur)
Westlandia - Vitesse Delft (15.00 uur)
Ariston ’80 - Naaldwijk (15.00 uur)
Schipluiden - KMD (14.30 uur)
DSVP - Loosduinen (14.30 uur)
DVC - De Ster (14.30 uur)
SEV - Oliveo (14.30 uur)

Maandag 18 april

Zwervers - DHC (14.00 uur)
COAL - Wippolder (14.00 uur)
Concordia - IJsselmonde (14.30 uur)
RKDEO - Full Speed (14.00 uur)
DHL - Sporting Leiden (14.00 uur)
HWD - SEP - Alphen (15.00 uur)