Win kaarten voor William Janz zingt Julio Iglesias

SCHEVENINGEN - Zowel uiterlijk als muzikaal niet te onderscheiden van de echte Julio Iglesias. Werkelijk fantastisch. Wil je dit bijwonen op maandag 25 april in het Circustheater in Scheveningen aanvang 20.00 uur? Delft op Zondag stelt 5 x 2 kaarten beschikbaar.

Mail dan even naar avondjeuit@delftopzondag.nl en vermeld jouw telefoonnummer. Je wordt vanzelf gebeld.


Mariaschool Den Hoorn bestaat 100 jaar

DEN HOORN - De Mariaschool viert dit jaar feest. Bijna 100 jaar geleden werden de eerste lessen gegeven op de Mariaschool in Den Hoorn en sindsdien is de school niet meer weg te denken uit het dorpsbeeld van Den Hoorn.

Vele inwoners van Den Hoorn hebben wel een verhaal van of een herinnering aan de Mariaschool. Daarom kunnen ze haast niet wachten op 21 mei 2022, de reünie voor alle oud-leerlingen van de Mariaschool (en de Justus van Schoonhovenschool). Hier kunt u met vele anderen herinneringen ophalen. Natuurlijk zullen er ook heel veel leerkrachten en oud-leerkrachten aanwezig zijn. 

Schrijf u in en laat een bericht achter in het gastenboek via www.reuniemariaschool.nl. Deel het ook met oud-klasgenoten en maak er een onvergetelijke dag van. 


Plan voor meer sprinters tussen Schiedam en Delft onzeker


DELFT - Volgens het kabinet is het plan voor een intensiever gebruik van het spoortraject tussen Schiedam en Delft hoogst onzeker. Dit meldt staatssecretaris Vivianne Heijnen (CDA) weten in een brief aan de Tweede Kamer. 

Heijnen in haar brief: "Knelpunten in de baanstabiliteit op het traject Delft Campus-Schiedam maken de vijfde en zesde sprinter per uur tussen Rotterdam en Den Haag eind 2024 (met de dienstregeling 2025) onzeker. Dit wordt door ProRail verder uitgewerkt. Als er maatregelen aan de baan moeten worden uitgevoerd dan zal dit aanzienlijke investeringen met zich mee brengen. Ik ben met ProRail en NS ook naar andere opties aan het kijken. Ik verwacht in de eerste helft van 2022 een besluit t.a.v. scope, planning, kosten en financiering te kunnen nemen. Vooralsnog houd ik vast aan de invoering van de extra sprinters eind 2024 op deze drukke corridor waarlangs ook woningbouw is voorzien."