Workshop bijen en planten
Workshop bijen en planten

12 april, 10.00 – 12.00 uur, Natuurcafé

Elke maand organiseert Natuurlijk Delfland in het natuurcentrum Het Melarium een Natuurcafé, dit is een plek waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Elk café heeft een thema, dit keer is dat het Bijenbos en Anna Kreffer leidt deze bijeenkomst. We gaan ook naar buiten om bijen in het bos te ontdekken.

In 2018  zijn er 1.600 sleedoorn, meidoorn, vogelkers, rode kornoelje en sporkehout geplant. Deze soorten geven nectar en stuifmeel aan de bijen die hiervoor komen. Eerder zijn de volgende bijen gezien: gewone dwergzandbij, gewone geurgroefbij, gewone kegelbij, gewone kleine wespbij, grasbij, honingbij, parkbronsgroefbij, steenhommel, tuinmaskerbij, tweekleurige zandbij, weidehommel, akkerhommel. Aangezien de meeste bijen in de grond hun jongen groot brengen is er ook een bijenbroedplek gemaakt. Voor de bijen die bomen nodig hebben om hun eitjes te leggen is een insectenhotel aanwezig.

Het natuurcafé is in Het Melarium, natuurhuis voor natuur, bijen en kunst, Melariumpad 11, Delft. Tip: gebruik via een routeplanner alleen Thijsseweg 11 en niet Melariumpad 11, je komt dan op de snelweg uit.