Passie rond Pasen: lezing Vierhovenkerk op dinsdag 12 april


DELFT - In een diapresentatie wordt het verhaal verteld over de gebeurtenissen rond Pasen aan de hand van schilderijen en andere kunstvoorwerpen door kunsthistoricus André Stek. Van Palmpasen, via de Goede of Stille Week, tot aan Quasimodo.

 We zien hoe kunstenaars, als Giotto, Dirck Bouts, Memling, Rembrandt en vele anderen, dit verhaal, elk op eigen wijze, hebben verbeeld - daarbij ook gebruikmakend van niet-Bijbelse bronnen en verhalen, zoals apocriefe evangeliën en legenden. De deuren zijn open om 13.30 uur voor een kopje koffie of thee. Diavoorstelling met toelichting van 14.00 uur tot 16.00 uur met een pauze om gezellig bij te praten. Iedereen is van harte welkom en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Schrijf je in voor de Verbeelding 2022!

PIJNACKER-NOOTDORP - Op 23, 24 en 25 september is er weer een volledig Verbeeldingsweekend. De Verbeelding is al bijna dertig jaar hét culturele weekend van Pijnacker-Nootdorp. Een van de pijlers is de kunst- en cultuurroute door Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. 

Kunstenaars kunnen ook dit jaar weer exposeren op de mooiste locaties binnen deze gemeenten; bijvoorbeeld in kerken, boerderijen, mooie tuinen, een molen of in een restaurant. Er wordt een fietsroute uitgezet langs alle locaties. Deze wordt opgenomen in een routefolder. Verenigingen en particulieren kunnen optredens verzorgen op het gebied van zang, muziek, dans en theater, ook op een van de bijzondere locaties. De bekende creamarkt strijkt weer neer op het Raadhuisplein in Pijnacker. Ook hiervoor kun je je aanmelden.

Wil jij exposeren of optreden? Schrijf je dan voor 15 mei in via het inschrijfformulier op www.deverbeelding.nu. Uit alle inschrijvingen balloteert de organisatie de kunstenaars en optredens die het best bij de beschikbare locaties en mede-exposanten passen.

Open Avond over vrijmetselarij

DELFT - Op woensdag 13 april 2022 organiseren de gemengde vrijmetselaarsloges La Liberté Delft en Plato Den Haag vanaf 20.00 uur een avond voor belangstellenden in Delft. Tijdens deze avond vertellen zij over de vrijmetselarij in het algemeen en de moderne, niet religieuze manier van arbeiden in de loges. Daarbij werken vrouwen en mannen met verschillende achtergronden in volledige gelijkwaardigheid samen. 

Nadere informatie en aanmelden voor deze avond via www.loge-laliberte.nl.