Fortuna wint prestigestrijd van PKC

DELFT - Fortuna/Delta Logistiek tegen PKC/Vertom was vorige week zaterdag een wedstrijd waarbij de winnaar zichzelf tot poulewinnaar kon kronen maar waar vooral veel prestige op het spel stond. Beide ploegen waren al zeker van het thuisvoordeel in de play-offs en vooraf gaven de beide coaches aan dat ze geen directe voorkeur hadden voor de tegenstander in deze play-offs. De 21-16 door Reijgersberg betekende de definitieve genadeklap.

Hiermee was voor hem de weg vrij om in het kader van zijn naderende afscheid van het topkorfbal de publiekswissel en de staande ovatie van beide supporterskampen in ontvangst te nemen. Een terechte overwinning voor Fortuna in een wedstrijd die op details beslist werd met de wetenschap dat, als beide ploegen ongeschonden door hun play-off serie heen komen, een eventuele finale tussen beide sterrenformaties wederom een onvoorspelbare uitslag zal hebben.

Play-offs
Dit weekend, zaterdag 2 april, wacht Fortuna om 18.00 uur de eerste play-off thuis tegen KZ/Thermo4U. De duels tussen beide ploegen in de play-offs van vorig seizoen geven aan dat dit zeker geen ABC-tje voor de Delftenaren zal zijn. Volgende week, op zaterdag 9 april, spelen ze in Koog aan de Zaan de uitwedstrijd om 20.00 uur.