DEN HOORN - Den Hoorn won afgelopen zondag met 1-3 bij Dosko en lijkt klaar om de aanval op de top in te zetten. Donny Slot heeft er zin in.

- Wat was het voor een wedstrijd?
"Wij kwamen heel snel uit de startblokken en stonden al binnen een paar minuten op voorsprong. Daarna maakten we de tweede en vlak voor rust maakte ik de 0-3. In de tweede helft gingen zijn 1-op-1 spelen. Dat leidde tot kansjes, zelfs tot een goal, maar we hebben het professioneel uitgespeeld."

- Jullie kennen een goede reeks...
"Ja, we hebben de laatste vier uitwedstrijden gewonnen. Het is jammer dat dat thuis tegen Spartaan '20 niet lukte. Het gevoel is goed en we gaan met vertrouwen de wedstrijd tegen DHC tegemoet."

- Zijn dat soort wedstrijden specialer?
"Absoluut. Ik ga er vanuit dat er veel publiek op afkomt en derby's brengen natuurlijk altijd wat extra's in je naar boven. Het mooie is dat we op de ranglijst heel erg dicht op elkaar staan."

- De week erna koploper Unitas...
"Als we van DHC weten te winnen, kan dat een kraker zijn en kunnen we op één punt van hen komen. Promotie zit er vanwege de overstap naar de zaterdag niet in, maar als je kampioen kàn worden, moet je ervoor gaan."