Mensen met een verhaal gezocht!

Voor onze nieuwe rubriek 'Straattaal' willen wij graag bewoners van de Delftse straten interviewen. Heb je een mooi (levens)verhaal te vertellen aan onze lezers, schroom dan niet je op te geven via rianne@delftopzondag.nl. Publicatie van je verhaal vindt altijd plaats na jouw akkoord.

Lentemarkt

Volkstuincomplex Vijvertuinen organiseert op zaterdag 23 april een gezellige kleinschalige lentemarkt. Kraampjes met plantjes en allerlei (tuin-gerelateerde) spulletjes. Uiteraard is er koffie / thee of ander drankje te koop met wat lekkers erbij! Tijd: 11.00 uur tot 15.00 uur. Complex Vijvertuinen, Kerkpolderweg 3 in Delft. Wees welkom, bezoek de mooie tuin en neus wat rond op het marktje. 

Handen uit de
mouwen voor de reuzenberenklauw

Na 2 april organiseert Natuurlijk Delfland het uitsteken van reuzenberenklauwen in Delft, Rijswijk en Pijnacker. Belangstellenden die daaraan willen deelnemen worden uitgenodigd om zich op te geven via natuurlijkdelfland@knnv.nl. Iedere plek heeft zijn eigen steekmoment en duurt maximaal 2 uur. Er wordt iedere week gestoken, de deelnemers ontvangen iedere week dan ook een uitnodiging. Na inschrijving wordt informatie en instructies toegestuurd. Met je spade, huidbedekkende kleding, stevige schoenen en werklust zul je, zolang jouw energie reikt, een nieuwe natuurbelevenis ervaren! In deze tijd van het jaar is de reuzenberenklauw nog laag, later in het jaar een enorme plant die 3 tot 4 meter hoog kan worden, zich met honderdduizenden zaden snel verspreidt en alle andere planten verdringt. Binnen Europa bestaat de afspraak dat groen- en natuurbeheerders deze plant actief dienen te bestrijden. Natuurlijk Delfland helpt hierbij.