Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk

Stichting Kerkconcerten Delft bestaat 20 jaar

Stichting Kerkconcerten Delft bestaat 20 jaar! Dit vieren wij met een concertserie in maart in de Nieuwe Kerk! Op vrijdag 25 maart besluiten we onze serie met een prachtig Monteverdi-concert om 20.00 uur waar wij u hartelijk voor uitnodigen. 

Op dit concert klinkt voornamelijk vocale muziek van de beroemde Italiaanse componist Claudio Monteverdi, met als absolute hoogtepunt zijn bijzondere ‘Il combattimento di Tancredi e Clorinda’. Anneke de Hoop (sopraan), Mantas Jarašunas (bariton) en Hugo Maillé (tenor) vertolken hierin de hoofdrollen. Naast dit, en overige werken van Monteverdi klinkt er deze avond ook muziek van Girolamo Frescobaldi, Marco Uccellini en Carlo Gesualdo. Wij zijn blij dat een groot gezelschap van musici (ruim 15 personen) van het Rotterdams Conservatorium Codarts en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag hun medewerking aan dit concert verlenen, en wij hopen dit prachtige concert samen met velen van u te kunnen beleven. 

Praktische informatie: de kerk (hoofdingang) opent om 19.30 uur. Entree: 15,- p.p. (t/m 16 jaar gratis) - drankje inbegrepen. Voor meer informatie, kijk op www.kerkconcertendelft.nl.