Benefietconcert 'Samen in actie voor Oekraïne' 26 maart in de Nieuwe Kerk

Op zaterdagavond 26 maart wordt in de Nieuwe Kerk in Delft het benefietconcert "Samen in actie voor Oekraïne" georganiseerd. De gehele opbrengst van deze avond komt ten bate van giro 555 (Noodhulp Oekraïne). Het concert start om 20.00 uur en biedt de bezoekers een sterk gevarieerd muziekprogramma met belangeloze medewerking van lokale, nationale en internationale artiesten.

Het benefietconcert is een gezamenlijk initiatief van Vrijzinnig Delft, de Citykerk en de Lutherse Kerk in samenwerking met Kerk in Actie. "Wij roepen iedereen op om naar de Nieuwe Kerk te komen, samen met familie, vrienden en buren. Met elkaar weerstaan we de nietsontziende geopolitiek van een dictator. Op ons wordt een beroep gedaan dat we niet onbeantwoord mogen laten. Op 26 maart beantwoorden we het nihilisme en de zinledigheid van Poetin met een betekenisvolle avond waarmee wij een bijdrage leveren aan de steun voor de slachtoffers. Zangers, musici, koren en volksdansers van Nederlandse, Oekraïense en Russische komaf brengen deze avond de volheid van hun muzikale talent", aldus Martijn Junte, namens de organisatie en tevens voorganger van Vrijzinnig Delft.

Toegangskaarten à 10 euro voor het benefietconcert 'Samen in actie voor Oekraïne' zijn online te bestellen via de bestellink zingenindekerk.nl/oekraine en op de avond zelf verkrijgbaar aan de deur en vanaf deze week te koop bij verschillende ondernemers en winkeliers in Delft.