Vogelwacht Delft en Omstreken organiseert jaarlijkse voorjaarswandelingen

Altijd al gedacht welke vogel hoor ik nu weer zingen ’s ochtends vroeg? En hoe verder richting voorjaar, hoe meer dat er worden. Ga dan op een zaterdagochtend mee met een gids van de Vogelwacht. Samen de Delftse Hout in. In korte tijd hoor en zie je dan tientallen soorten vogels. In de ontluikende dageraad beginnen de vogels één voor één met hun zang. Dan ervaar je het voorjaar echt. Lekker wakker worden met het parelende gezang van de roodborst of het aangenaam tierelieren van de heggenmus, de grutto die zijn eigen naam roept en wat al niet meer! Zes zaterdagen lang, 26 maart t/m 30 april, staat er een Vogelwachtgids om 7 uur voor je klaar bij de Papaver aan de Korftlaan. Vooraf aanmelden is niet nodig. De wandelingen duren zo’n twee uur, soms langer maar eerder afhaken kan altijd. De Vogelwacht Delft en Omstreken is al sinds 1962 actief met het beschermen van vogels en de natuur door herkennings­cursussen, lezingen, excursies en broedvogelinventarisaties.

Nieuwe gratis budgetcursus in de Wippolder

Op 14 maart start een nieuwe budgettraining ontwikkeld voor alle Delftenaren met een kleine beurs of geldzorgen. Hij is online en gratis, dus men kan zelf beslissen wanneer men start en stopt en toe wil passen in zijn of haar leven met de tips en adviezen daarin.

De training is voor mensen van 18-65 jaar met kleine beurs en basis internetvaardigheden die de de weg vaak niet weten in hulpverlenersland. Ze kennen de juiste wet en regelgeving niet waardoor ze geld laten liggen. In deze praktische training/thuisstudie combineert Chiara Tafuni vakkennis over schuldhulpverlening en (financiële) administratie met haar eigen ervaring in de bijstand en vakkennis over gedragsverandering mogelijkheden en keuzes maken in het leven. Aanvullend geeft ze daarna ook praktische leefstijladviezen o.a. huis op orde krijgen, energietips, boodschappentips, gezonder leven, studie en werkmogelijkheden. 

Daarnaast geeft Chiara in voor- en najaar in de wijk Wippolder ook klassikale bijeenkomsten op maandagochtend van 10-12 uur, waarin men onderling ervaringen uit kan wisselen en aan de slag kan gaan met budgetinfo en een goede (financiële) administratie opzetten. Dit is bedoeld voor diegene die dit liever klassikaal doet in plaats van thuis in eigen tijd en tempo. 14 maart is de eerste kennismakingsbijeenkomst en start de budgettraining 'Je leven op orde in de wijk de Wippolder in het wijkcentrum aan de Prof. Krausstraat 50. Gratis voor de deelnemers. 

Mail naar jelevenoporde@ziggo.nl voor meer info.