DELFT - DVC is met zeven punten uit drie duels prima de winterstop uitgekomen. Trainer Dennis Glasbergen ziet dat zijn aanpak vruchten afwerpt.

- Dat is een goed begin...
"Dat is zeker waar ja. Je ziet dat waar we aan het begin van het seizoen mee begonnen zijn er nu ook uitkomt. Aan de andere kant kun je ook zeggen dat het programma ook niet helemaal tegenzit. Maar je ziet dat we voetballend stappen maken." 

- Wat voor stappen dan?
"Vanaf het begin van het seizoen staan we voor een manier van voetballen en dat zie je nu op het veld terug. Je ziet dat die jongens ervoor willen vechten en bijvoorbeeld makkelijker hun mannetje los durven te laten om deel te nemen aan het spel. Verder zag je dat we, toen onze keeper rood kreeg, rustig verder bleven gaan. Voor de winterstop waren we waarschijnlijk ingestort." 

- Jullie nemen afstand van de laatste plaatsen...
"Daar ziet het nu wel naar uit. Aan het begin van het seizoen was de doelstelling handhaven en als we zo doorgaan, moet dat ook lukken. Dat zou een mooi afscheid zijn, want ik heb in de winterstop kenbaar gemaakt volgend seizoen te stoppen. Nu is het leuk om trainer van DVC te zijn, maar toen ik de beslissing nam, waren er best wat frustraties. We gaan er in elk geval voor om het seizoen tot een goed einde te brengen."