Delft betuigt komende zondag steun aan Oekraïne

DELFT - Ook in Delft is de behoefte groot om te laten zien dat men aan alle Oekraïners denkt. Om te laten zien dat we ook in Delft voor de vrede zijn en een vuist maken tegen de oorlog. Daarom organiseert een groep Delftenaren een manifestatie komende zondag 6 maart om 13.00 op de Markt. Iedereen is welkom.

Bijna iedereen voelt wel de drang om íets te doen. Of om iets te uiten. Maar wat kun je doen en hoe breng je je gevoelens over de oorlog in Oekraïne onder woorden? Een groep Delftenaren heeft daarom het idee opgevat om komende zondag met z’n allen bij elkaar te komen en zo samen een statement voor vrede te maken.

Wat te verwachten? Er zullen een aantal verschillende sprekers hun verhaal delen. Enkele muzikanten zullen de vrede bezingen en we delen bloemen met elkaar. Men deelt informatie over hoe en waar je eventueel kunt doneren. Maar bovenal kan iedereen met elkaar in gesprek, gevoelens delen en een gezamenlijke boodschap afgeven: Delft steunt Oekraïne. 

Natuurlijk zijn alle Delftenaren van harte welkom tussen 13.00 uur en 15.00 uur op de markt. Kom vooral in het blauw en het geel. Neem bloemen mee of deel de bloemen rond die de organisatie regelt. Zet je gevoelens op een spandoek. En kom vooral om samen de vrede een stem te geven en de mensen in Oekraïne te steunen. 

Leden van Blue Vocals gaan aan het begin van de bijeenkomst het volkslied van Oekraïne zingen. Iedereen is uitgenodigd om mee te zingen.