Het vaarbewijs halen in de regio

Binnenkort start Jansen Vaaropleidingen met nieuwe cursussen om het vaarbewijs te halen. In vier lessen leer je alles wat je voor het examen moet weten. Veel watersporters zijn verplicht om het vaarbewijs te hebben. Ben je bijvoorbeeld schipper op een boot die sneller kan varen dan 20 km/uur of heb je een schip dat langer dan 15 meter is, dan ben je verplicht om het vaarbewijs hebben. Het is voor je eigen veiligheid en die van je mede watersporters van belang dat je alle regels kent. Veel cursisten volgen de cursus zonder dat zij het vaarbewijs nodig hebben. Om de cursus te volgen is geen voorkennis nodig. Als je eenmaal in het bezit bent van het vaarbewijs, dan is het je hele leven geldig. Kijk verder op: cursusvaarbewijs.nl of bel naar: 06-23061917.

Schrijfcafé Delft weer live

Schrijfcafé Delft gaat weer live van start. Donderdagmiddag 3 maart is de aftrap in OPEN met het thema ‘sterke vrouwen’ met een link naar de Internationale Vrouwendag. Zoals altijd zijn ook mannen welkom. Thema’s van de komende maanden zijn op 1 april Boekenweekthema ‘Eerste liefde’ en 5 mei ‘Vrijheid’. Iedere eerste donderdag van de maand is er schrijfcafé in OPEN. Wie wil, kan aanschuiven om onder het genot van een kopje thee of koffie te schrijven. Een kort verhaal, gedicht, column: elke keer iets anders. Ervaren schrijfdocenten van ‘Schrijven in Delft’ zorgen voor een thema plus schrijfopdrachten. Het plezier in schrijven staat voorop, na afloop ga je naar huis met een hoofd vol ideeën en schrijfinspiratie! Ervaring met schrijven is niet nodig. Donderdag 3 maart 13.30 uur-15.30 uur. Kosten: 12,50 euro incl. koffie/thee in de pauze. Aanmelden voor 2 maart 12.00 uur info@schrijvenindelft.nl 

Delft lichtjespad

Op vrijdag 4 maart is er een nieuwe editie van Delft verhalenpad - dit keer met LICHT als thema. Tijdens een korte wandeling om en nabij het Doelenplein belichten drie verhalenvertellers en een aantal informatielampjes het thema vanuit verschillende invalshoeken. Volg de lichtjes en dompel jezelf onder in de magie van het gesproken woord op mooie plekjes in Delft. Aanmelden kan op verhalenpad@gmail.com. Prijs 7.50 euro (incl. koffie van sociale onderneming KopieKoffie). Het lichtjespad is bedoeld voor liefhebbers van verhalen vanaf 12 jaar. De verhalen zijn namelijk in het Engels. Wel is er van elk verhaal een samenvatting in het Nederlands. De verhalen worden verteld door WillotheWhisperer, Annet Breure en Joan Edwards. Willothewhisperer is een non binaire Schots-Nederlandse verteller die voor hun eigen verhalen geïnspireerd wordt de folklore traditie. Annet Breure studeerde Arabische Taal en Cultuur en vertelt plantenverhalen vanuit diverse culturen. Joan Edwards is lid van de Delftse vertelkring. Zij heeft een Antilliaanse achtergrond maar vertelt verhalen van vele culturen, het liefst met onverwachte afloop.