Delft beleeft in de maand maart Internationale Vrouwendag 2022


DELFT - Van 8 tot en met 13 maart bruist Delft met activiteiten voor iedereen, man en vrouw, jong en oud op uiteenlopende locaties in de stad waar aandacht wordt gevraagd en wordt stil gestaan bij de positie van de vrouw. Om elkaar te inspireren, te netwerken en talenten te ontdekken en te laten zien. Het thema van dit jaar is 'Solidariteit V/M'. 

De jaarlijkse aftrap is vanuit Stichting 8 maart Delft en activiteiten worden georganiseerd door en voor Delftenaren: bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals Vrouwen in Delft Platform, Soroptimistclub Delft, Cultuurhuis Delft, het netwerk voor vrouwelijke ondernemers, Delft4GlobalGoals en veel meer.

Stichting 8 maart Delft is een burgerinitiatief dat zich inzet om genderrechtvaardigheid te bevorderen, oorzaken bespreekbaar maakt en vrouwen helpt met een afstand of achterstand in de maatschappij. De stichting draagt hiermee bij aan een duurzame en inclusiever Delft waar meer en meer het talent van álle mensen, in al hun diversiteit, wordt benut ongeacht geslacht of geaardheid.

Internationale Vrouwendag Delft is een begrip en alle activiteiten in deze week staan dit jaar geheel in het teken van het thema 'Solidariteit V/M'.

Overal in de stad kunt u deelnemen aan activiteiten die mensen bij elkaar brengen. Denk hierbij aan onder meer een lunchwandeling, lezingen, workshops, filmlancering, informatiemarkt, gezellige samenkomsten en feestelijke ontmoetingen met stadsgenoten. De activiteiten zullen allerlei aspecten belichten die 'solidariteit vrouw/man' inhoud geven en zichtbaar maken. De activiteiten variëren van spiritualiteit tot een high tea, van geschiedenis van solidariteit tot welzijn en betrokkenheid van de vrouw en man.

Op dinsdagavond 8 maart is de gratis feestelijke kick-off van de festiviteiten rondom Internationale Vrouwendagviering Delft anno 2022 en natuurlijk organiseren ze ook dit jaar weer de 'Power Award 2022'. Dit alles zal plaatsvinden in het museum Prinsenhof Delft. Uit de ingezonden nominaties gaat de jury van Stichting 8 maart Delft de winnaars uitkiezen en zal de Power Award uitgereikt worden. Die uitkomst wordt dus op 8 maart bekend gemaakt. Deelname aan de kick-off en aansluitende borrel is geheel gratis. Iedereen is uitgenodigd, man/vrouw, jong/oud. Emancipatie, integratie, diversiteit en solidariteit gaat ons allen aan. Het volledige programma vult zich dagelijks en kunt u vinden op www.internationalevrouwendagdelft.nl.

U kunt het festival op Facebook, Instagram en Linkedin volgen: #Internationalevrouwendagdelft