Zolang de voorraad strekt is Cafetaria Die Twee tot donderdag geopend (Foto: Koos Bommelé)
Zolang de voorraad strekt is Cafetaria Die Twee tot donderdag geopend (Foto: Koos Bommelé)

Cafetaria Die Twee sluit na 31 jaar

Algemeen

DELFT - Na 31 jaar sluiten Ien en John Mesker de deuren van Cafetaria Die Twee. Zij nemen afscheid van hun geliefde klanten en gaan genieten van hun pensioen. 

Ien en John zijn al sinds 1991 eigenaren van Die Twee, daarvoor was de zaak ook al van de familie. Wat kenmerkend aan Die Twee was, dat je er ook lekker kon lunchen. Je kon in het cafetaria een lekker soepje en pistoletje bestellen en pas in de avond diende de zaak meer als een snackbar. Het cafetaria verzorgde ook broodjes voor bedrijven en voor vergaderingen van TU Delft. 

Ontmoetingspunt
Cafetaria Die Twee is altijd al een sociaal ontmoetingspunt geweest. “Je maakte altijd wel een praatje met iemand. De mensen die er kwamen waren ook zo divers, van studenten tot zakenlieden, maar ook de buurtjes”, vertelt John Mesker. Vanwege de lockdown hebben Ien en John de afgelopen twee jaar een hoop mensen gemist. Omdat er veel mensen thuis werkten, kwamen er minder klanten langs om gezellig te lunchen of om iets af te halen. “Het is geen leuke tijd om te stoppen, maar wij zijn iedereen dankbaar die de afgelopen jaren bij Die Twee naar binnen is gestapt. Wij hebben altijd al leuke klanten gehad en die willen wij ook graag bedanken.”

Pensioen
“Wij zijn van plan om lekker te gaan genieten van ons pensioen. We vinden het natuurlijk wel jammer dat de zaak gaat sluiten, maar ik ben bijna 70 dus het is tijd om het wat rustiger aan te gaan doen”, aldus John. Naast Ien en John stond Marco ook al 16 jaar in het cafetaria. “Wij willen hem ontzettend bedanken voor de afgelopen jaren. Hij is echt onze steun en toeverlaat geweest en wij zijn hem ook erg dankbaar. Het is eigenlijk ‘Die Drie’ geweest de afgelopen 16 jaar.” Marco is momenteel bezig met het opzetten van een eigen snackbar.