Bas Vollebregt, Martin Panis, Richard Schinkel, Herman Weyers en Henk van der Ster (Foto: Koos Bommelé)
Bas Vollebregt, Martin Panis, Richard Schinkel, Herman Weyers en Henk van der Ster (Foto: Koos Bommelé)

PLUS supermarkten starten spaaractie album Historisch Delft II

Algemeen

DELFT - Op zondag 20 februari starten de PLUS supermarkten Martin Panis, Schinkel en Tanthof in Delft een spaaractie voor ‘Verzamel Historisch Delft’ deel 2. Na het grote succes van het eerste deel, kon een prachtig tweede deel niet uitblijven! 

Zes weken lang kunnen de klanten van deze drie supermarkten sparen voor een serie van 150 gratis plaatjes die een fraai overzicht geven van de geschiedenis van met name de vele evenementen van Delft. Plaatjes en album kwamen weer tot stand met de hulp van Historische Vereniging Delfia Batavorum en Erfgoed Delft, Stadsarchief. Op donderdag 17 februari hebben wethouder Cultuur Bas Vollebregt en organisator van vele evenementen in Delft, Herman Weyers, bij het Stadhuis van Delft op de Markt het eerste verzamelalbum in ontvangst genomen van de Delftse PLUS-ondernemers.
Delftenaren zijn trots op hun stad met haar rijke en boeiende historie. Dat geldt ook voor de ondernemers van de drie PLUS supermarkten in de stad. Zo kwamen Martin Panis (PLUS Martin Panis), Richard Schinkel (PLUS Schinkel) en Henk van der Ster (PLUS Tanthof) op het idee om na het succes van de vorige editie een deel twee uit te geven over de vele evenementen die Delft rijk is. Redacteur en historica Ingrid van der Vlis was meteen enthousiast om de redactie weer voor haar rekening te nemen. Het idee werd omgezet in een serie van 150 plaatjes, verdeeld over 15 verschillende evenementen. Van sport en cultuur tot de kermis en de Taptoe, alle mogelijke evenementen komen aan bod. De fraaie vormgeving van het album, met een foto van de Volkszangdag van 1947 als cover, en de harde kaft maken dit verzamelboek tot een zeer gewild item. Het ontwerp en de productie was in handen van Tomorrow, onderdeel van de Local Loyalty Group.
De promotie ‘Verzamel Historisch Delft’ deel 2 start in de drie PLUS winkels op zondag 20 februari. Er wordt dan bij iedere besteding van 10 euro aan boodschappen en bij wekelijks wisselende actie-artikelen een gratis setje van vier plaatjes gegeven. De verzamelalbums kunnen gratis afgehaald worden in de PLUS supermarkten in Delft. Er is een grote hoeveelheid albums gedrukt, maar op = op!

De actie loopt in de winkels tot en met 2 april.