De wijk Tanthof (Foto: Koos Bommelé)
De wijk Tanthof (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Wens extra wijkcontactpunt in Tanthof

DELFT - Het aantal wijkcontactpunten in Delft wordt eventueel uitgebreid met een vijfde wijkcontactpunt in de wijk Tanthof. 

Delft voor Elkaar heeft al langer het streven om in ieder gebied een wijkcontactpunt te realiseren. Mede in het licht van de aankomende bezuinigingen op Delft voor Elkaar per 2023 is het budget echter niet toereikend om dit voornemen te realiseren. Daarnaast verwacht Delft voor Elkaar een toename van hulpvragen in de post-corona periode wat een andere inzet vraagt. Met de steeds complexer wordende problematiek zijn de bestaande wijkcontactpunten wel essentieel om op toegankelijke en laagdrempelige wijze de bewoners te kunnen voorzien van vraaggericht advies, informatie en lichte ondersteuning. Delft voor Elkaar is dan ook in gesprek met Sportfondsen om te onderzoeken in hoeverre er een vijfde wijkcontactpunt ingericht kan worden in de Hofstee voor de wijk Tanthof.

Wijkcontactpunten 
Delft voor Elkaar heeft op dit moment vier Wijkcontactpunten verspreid over Delft; wijkcontactpunt Van Bleyswijckstraat, wijkcontactpunt De Vleugel, wijkcontactpunt De Horizon en wijkcontactpunt De Wipmolen. Hier kunnen alle Delftenaren terecht voor lichte ondersteuningsvragen. De professionals van Delft voor Elkaar verstrekken advies en informatie of verwijzen door. Daarnaast ondersteunt de Formulieren Brigade bij deze spreekuren en kunnen aanvragen voor het Sport en Cultuurfonds worden ingediend. Het wijkcontactpunt voorziet in een laagdrempelige inloop waar bewoners voor vragen rond zorg, welzijn, sport en financiƫn terecht kunnen waarmee het ook de functie van (vroeg)signalering vervult.

Samenwerking
De wijkcontactpunten van Delft voor Elkaar worden in samenwerking met verschillende maatschappelijke partners in de stad bemand. In het verlengde daarvan sluit het wijkcontactpunt goed aan bij de spreekuren die de wijkagenten organiseren in de wijk. Er is contact en afstemming met de wijkagent, bijvoorbeeld tijdens het leefbaarheidsoverleg. De wijkagent kan daardoor sneller vragen/signalen doorzetten naar het gebiedsteam en vice versa. Begin 2021 hebben de wijkagenten en Delft voor Elkaar een gezamenlijk spreekuur gehouden in Biko Boeit in Tanthof. Echter, door de maatregelen in het kader van Corona en een tijdelijke uithuizing is de ruimte weinig gezamenlijk gebruikt en hebben de wijkagenten gekozen voor een andere locatie.

In de loop van 2022 worden concrete stappen genomen voor de invulling van een wijkcontactpunt in de wijk Tanthof.