Natuur in park en tuin


DELFT - Natuurlijk Delfland organiseert de komende tijd twee activiteiten waarin park en tuin centraal staan.

28 januari van 20.00 tot 21.30 uur een zoomlezing Tuinen jaarrond.
Vraag een code aan via medewerkernatuurlijkDelfland@gmail.com. Deze lezing gaat over de beleving in een tuin in een jaar. Met deze lezing krijg je inspiratie voor je eigen leefomgeving. De vraag wordt beantwoord: Wat kan de beleving van een tuin of balkon voor mens en dier zijn?

30 januari van 13.00 tot 15.00 uur een excursie stinzenplanten Arboretum – Heempark
Op zoek naar de vroegste bloeiers in bos en struweel. Verzamelen bij de ingang van het Heempark – Arboretum aan de Korftlaan 6, 2616 LJ Delft. Deze excursie wordt georganiseerd in het kader van het jaarthema Bos en Struweel van Natuurlijk Delfland en het 50-jarig bestaan van het Arboretum-Heempark Delft. Tijdens deze wandeling kom je los van je dagelijkse beslommeringen en maakt je kennis met een prachtige park in onze omgeving.

Vogelexpositie

DELFT - Voor de vierde keer begint het nieuwjaar bij Galerie Inkt Delft met VOGELS. De tentoonstelling van 22 januari tot en met 26 februari laat vogels van diverse pluimage zien. De meester lithograaf én schilder Hermkens weet op unieke wijze de natuur te grijpen in sprekende composities. Met haar specialisatie in pasteltekenen, kan Botman haar passie voor dieren prachtig in beeld brengen. De buitenmens en landjutter De Klerk heeft een voorliefde voor vogels. Eerst in etsen, later in schilderijen, geeft hij ze weer in hun natuurgetrouwe houding en omgeving. Zomerdijk brengt haar rationele kijk op het buitenleven over in schilderijen en grafiek (kartondruk en linosnede) met een heldere karakter.