De Stoel

DELFT - Zondag 30 januari vindt bij Het Prinsenkwartier (Sint Agathaplein 4) weer het evenement ‘De Stoel’ plaats, georganiseerd door Museum Van Marken. In deze tiende aflevering zijn de gasten Arnold Verschuyl en Rob van der Stel. 

Arnold Verschuyl (1933) is beter bekend als ‘dokter Verschuyl’. Hij is ruim 25 jaar chirurg in Delft geweest, had zijn praktijk aan de Oude Delft 194 en is een groot Delft-kenner. Hij is de zoon van Evert Verschuyl, eveneens chirurg, die voor de Gist werkte en in 1945 voor het eerst – en succesvol – de in het geheim in de oorlog ontwikkelde  penicilline toediende aan een patiënt.

Rob van der Stel (1956) groeide op in de Van Markenstraat in Schiedam. Hij is ruim dertig jaar werkzaam geweest als travel manager en inkoper bij Gist Brocades. Sinds zijn pensioen in 2017 is hij gids bij het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam.

Schrijver Jan van der Mast is de interviewer. De bijeenkomst, die om 15.00 uur begint, is gratis toegankelijk. museumvanmarken.nl/de-stoel-10/

Kinderspullen
kringloop

DEN HOORN - De Kinderspullenkringloop Het kleine P-rijsje, Woudseweg 26 in Den Hoorn is elk eerste weekend van de maand open, nog wel met aangepaste openingstijden.

Vrijdag 4 februari van 14.00 uur – 17.00 uur. Zaterdag 5 februari van 09.00 uur – 12.00 uur. De aangeboden spullen zoals speelgoed, en vooral winterkleding, schoenen, laarzen, boekjes, spellen, puzzels, boxen, ledikantjes, fietsjes, etc. zijn nog van goede kwaliteit, en alleen voor kinderen tot een leeftijd van 10 jaar. De in te leveren spullen voor deze leeftijd zijn ook welkom op de zelfde uren, wel graag in nog goed bruikbare staat. Van de opbrengst gaat 50% naar twee goede doelen voor kinderen in Nederland, (een keuze wordt nog gemaakt), en 50% is voor de kerk, ook voor kinderen bestemd. 

Zie voor verdere informatie: www.woudtsekerk.nl