Locaties nieuwbouw scholen Tanthof bekend

DELFT - Er komen twee basisscholen in Tanthof-West (Bikolaan) en een basisschool in Tanthof-Oost (Lepelaarstraat). Dat heeft het college afgelopen dinsdag besloten. Beide zijn bestaande onderwijslocaties. 

De basisscholen van de Stichtingen Laurentius, Librijn en SCO Delft krijgen drie nieuwe gebouwen. De huidige gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van vandaag en morgen. Op de nieuwe locaties is ook ruimte voor de kinderopvang en een gymzaal. Samen met de schoolbesturen keek de gemeente naar de mogelijkheden. De schoolbesturen vinden deze optie ook het meest wenselijk. Het college heeft nu definitief besloten om deze locatiekeuzes verder uit te werken. Wethouder Lennart Harpe is blij dat er duidelijkheid is: "Nu de locatiekeuzes definitief zijn, maken we vaart met de uitwerking ervan. De scholen hebben dringend nieuwe huisvesting nodig die past bij de eisen van deze tijd.” Robert Lock (SCO Delft) beaamt dit: "Er ligt nu een goed alternatief voor de toekomst van onze scholen. Wij kijken er naar uit om samen met de gemeente hierop door te pakken.” Ook Caroline Versprille (Librijn) is verheugd: "Dit is ontzettend goed nieuws, met name voor onze leerlingen en medewerkers. Zij verdienen echt een mooie en goede onderwijsplek.” Een goed uitgewerkt plan voor de inrichting van de locaties vraagt om zorgvuldige samenwerking en afstemming. Klaas Tigelaar (Laurentius): "Het plan moet passen binnen het toekomstige onderwijsconcept van de scholen. Wie beter dan onze leerlingen, hun ouders en onze medewerkers kunnen hierover meedenken en meepraten. Dat proces gaan we met elkaar goed organiseren.” Wethouder Harpe bekrachtigt dit: "In Delft maken we plannen met elkaar. Behalve de scholen hebben ook de omwonenden, organisaties en gebruikers van de toekomstige voorzieningen vast goede ideeën en wensen. We gaan tijdens de ontwerpfasen graag met alle betrokken partijen in gesprek over thema's, zoals de inrichting van de schoolpleinen, de buitenruimte, groen, verkeer en parkeren. Ons gezamenlijk doel is een levendige wijk met vitale basisscholen!”

Vervolg
In februari behandelt de raad het onderwerp ‘Huisvesting scholen Tanthof'. De gemeente stelt vervolgens samen met de schoolbesturen een klankbordgroep samen, waarin alle betrokken partijen zijn vertegenwoordigd. Omwonenden en betrokken partijen ontvangen een uitnodiging om hieraan deel te nemen. In het voorjaar start het participatietraject dat doorloopt tot aan de zomer.