Het is waar: veel kan nu even niet. Maar er is nog echt wel het een en ander te doen in Delft. Van sporten en bewegen tot online optredens, workshops en spelletjes.


Gamen
Delftse liefhebbers van gamen kunnen tot 9 januari meedoen aan de Online Wintergames. Van Rocket League tot Valorant. Meer informatie hierover vind je op esportsnederland.nl/DelftvoorElkaar.


Speurtocht
Trek jij er liever op uit en heb je zin in een leuke activiteit in de buitenlucht? Doe dan de leuke speurtochten van Duurzaamheidscentrum De Papaver. De Kerstballentocht in de Delftse Hout kan nog worden uitgevoerd tot 9 januari. Is dat nét te kort dag? Niet getreurd. De Papaver heeft namelijk een tweede leuke speurtocht opgezet waarbij je op zoek gaat naar diersporen. Zoek en leer welk dier welk spoor maakt bij de Diersporen speurtocht! Dieren laten allerlei sporen achter: pootafdrukken, vraatsporen, poep, veren, nesten, molshopen, enz. Als je die sporen leert herkennen kun je ontdekken welke dieren in een bos, park of je eigen tuin leven. Dieren laten zich namelijk niet altijd zien! Soms komen ze pas tevoorschijn als jij lekker in je bed ligt te slapen. Je kunt meer informatie vinden en beide speurtochten downloaden via www.papaverfdelft.nl.  


Lokale ondernemer
Uiteraard kan een wandeling door ons prachtige historische centrum ook nooit kwijt. Winkels zijn dan wel gesloten, maar afhalen van een lekkere koffie of een heerlijk broodje kan nog steeds. Zo steun je ook nog eens de lokale ondernemer. Overigens kun je bij diverse restaurants ook maaltijden afhalen of thuis laten bezorgen, zodat je ook op een minder zonnige dag kunt genieten van wat Delft te bieden heeft.