I CHANGE verdwijnt

DELFT - I CHANGE is begin 2019 opgericht met als doel om voedselverspilling te verminderen door de waarde van voedsel te verhogen. Dit doel werd uitgevoerd op de Broedplaats; het terrein van I CHANGE naast station Delft. Op deze plek draaide alles om het redden van voedsel. Doordeweeks bood het ruimte aan verschillende initiatieven die voedsel een tweede leven geven, zoals de Community Fridge van Foodsharing Delft en de Wormerij. In het weekend veranderde het terrein in een horecagelegenheid met gered voedsel op het menu. Hier is nu definitief een eind aan gekomen.

"Eind 2021 hebben we afscheid genomen van onze fysieke ruimte, de Broedplaats", deelt de organisatie op de Facebookpagina van I CHANGE. "We moesten ruimte maken voor nieuwe gebouwen en hebben besloten niet te verhuizen naar een nieuwe locatie.
Wat betekent dit voor I CHANGE? Op dit moment is de stichting inactief en zullen we geen activiteiten uitvoeren. Onze ambities waren groot, maar door een gebrek aan tijd en handen kwamen we er gewoon niet uit. Wellicht starten we onder dezelfde naam iets, maar voor nu willen we alle I CHANGE vrijwilligers en bezoekers bedanken voor jullie enthousiasme." Overigens was vanaf het begin al duidelijk dat de pop-up tijdelijk zou zijn.