Foto: Fred Leeflang
Foto: Fred Leeflang

Alle highlights van Delft
in een kwartet

Ken jij alle highlights van Delft al? Delft heeft tegenwoordig een eigen kwartet waarin je alle mooie gebouwen en plekjes in de stad terugziet!

Hoeveel schilderijen maakte Vermeer? Waar sliep Balthasar Gerards voordat hij Willem van Oranje doodschoot? En welk klooster stond er vroeger op de Beestenmarkt? Speel het Delfts Kwartet en ontdek de leukste weetjes over Delft. Het Delfts Kwartet is namelijk niet zomaar een kwartet. Op elke kaart staat een korte uitleg over wat er nu precies op de kaart te zien is. Zo leer je allerlei interessante feiten. Daarnaast staan op de kaarten ook de adressen vermeld, waardoor je het kwartet als een stadsgids kunt gebruiken. Superhandig voor een rondje Delft! Zelfs als je al je hele leven in Delft woont, zal je zeker iets nieuws leren over de stad.

Liefde voor Delft
Het Delfts Kwartet is gemaakt door vormgever Alice van den Dool en tekstschrijver Annemarie Oorthuizen, vanuit hun liefde voor de stad. Omdat ze zelf zo gek zijn op de stad Delft, hebben ze het thema Delft tot in de kleinste details doorgevoerd. Zo hebben ze gewerkt met de kleuren uit de Delftse kleurenwaaier en staat er op het doosje en de achterkant van de speelkaarten een prachtige Delfts blauwe schildering van een oude meesterschilder.

Pop-up
Het kwartet is op dit moment al te koop bij Speldorado, in de winkel aan de Hippolytusbuurt en online via www.speldorado.nl. Daarnaast vindt er op woensdag 10 november een pop-up event plaats aan de Burgwal 34 in Delft, speciaal voor het Delfts Kwartet. Van 10.30 uur tot 15.30 uur kun je bij het pop-up event terecht om een potje te kwartetten en om het kwartet alvast aan te schaffen voor de aankomende feestdagen.