Afbeelding
Foto:

Highlight Delft zet
je zintuigen op scherp

Van 18 tot en met 20 november vindt Highlight Delft plaats. Dit festival gebruikt de innovatieve stad Delft als platform om installaties te presenteren op het raakvlak van kunst en technologie. Loop langs een route en ontdek zestien unieke locaties door het Nieuw Delft district en het Delft Campus district. Highlight Delft geeft jou een blik op de toekomst en daagt je uit om mee na te denken hoe creativiteit in technologie bijdraagt aan het vormen van een gezamenlijke toekomst.

Laat je niet misleiden door je hersenen. Gebruik je gehoor om de ruimtes waarin je staat écht goed waar te nemen. Aanschouw het betoverende optreden van een fragiele machine van glas die een bijzondere relatie aangaat met de kunstenaar als maker én monteur. Bij Highlight Delft zetten de werken van kunstenaars, muzikanten en ingenieurs de zintuigen én het brein van de bezoekers op scherp. Op Highlight Delft presenteren ze bijzondere installaties op het raakvlak van kunst en technologie. Locatie en installatie versterken elkaar, inspireren elkaar, of kunnen zelfs niet zonder elkaar. Stap onder meer binnen in LANDSHAPES, een cirkelvormige projectie van door kunstmatige intelligentie genereerde landschappen. Het lijkt echt, maar deze beelden zijn nog nooit door iemand gezien. Hier ga je volledig op in de veranderende landschappen en kijk je met een open blik naar de gevolgen van klimaatverandering. Ontwerper, onderzoeker en maker Frederik Ueberschär onderzocht voor zijn afstudeerproject aan de TU Delft hoe hij AI kon gebruiken om publieke betrokkenheid te motiveren. Zijn werk laat de bezoeker weer dromen van een positieve toekomst en stimuleert het gesprek hierover. 

De bezoeker stelt een eigen route samen langs de installaties die hij of zij graag wil zien. De werken met de bijbehorende unieke locaties zijn nu te zien op highlightdelft.nl