Afbeelding
Foto:

Sinterklaas komt naar Delft!

Ga maar alvast aan de slag met je verlanglijstje voor die lieve goede Sint, want de goedheiligman en Pieten slaan ook dit jaar Delft niet over. De Sinterklaasintocht vindt plaats op zaterdag 20 november!

20 november
Dit jaar geen digitale intocht zoals vorig jaar, maar een ouderwetse intocht op locatie met rijtoer en boottocht. Al gaat het er waarschijnlijk wel nét even anders aan toe dan je gewend bent. De intocht wordt beschouwd als doorstroomevenement, waardoor het (op het moment van schrijven) niet nodig is om de begeleidende (groot)ouders te vragen om het tonen van de corona-checkapp. De gemeente Delft en Stichting Sinterklaas Delft roepen bezoekers wel op om na te denken over hun doen en laten in verband met het mogelijke besmettingsgevaar. De organisatie zet speciale Strooigoedpieten in die alleen maar strooigoed zullen uitdelen en geen andere zaken beetpakken. Ook de andere Pieten en de Sint zijn zeer terughoudend in het geven van handjes.

27 november
Voor (groot)ouders met (klein)kinderen die het lastig vinden met zoveel mensen tegelijk aanwezig te zijn bij de intocht, zullen Sint en Pieten op de zaterdag na de intocht, zaterdag 27 november, nogmaals tussen 12.00 uur en 16.00 uur door de binnenstad van Delft lopen. Ook dan geen handjes schudden, maar wel de mogelijkheid om Sint en Pieten te begroeten, een handje strooigoed van een Piet te krijgen en op de foto te gaan.

Laatste nieuws
De opzet van de Sinterklaasintocht kan nog veranderen als nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Houd www.sinterklaasdelft.nl in de gaten voor het laatste nieuws.