Afbeelding
Foto:

'Je kan heerlijk bourgondisch leven in Delft'

Sharon (28) en Huub (32) zijn drie jaar geleden samen naar Delft verhuisd, naar de wijk Tanthof-Oost en dat bevalt hen prima! Geregeld zijn zij in het centrum te vinden en weten dan ook gemakkelijk over de must-do's te vertellen. 

Huub: "Zelf komen we net uit de bibliotheek. We hebben wat boeken gehaald, die even in de auto in de garage gelegd en gaan nu ergens wat lunchen."
"Als ik denk aan een must-do in Delft is het eerste wat mij te binnen schiet, de kunstwandeling door de binnenstad. Heel leuk om een keer zelf te doen maar ook als er vrienden of familie van buiten Delft langskomen", vertelt Sharon.

Huub: "Ergens lunchen is ook altijd een goed idee. Je hebt veel leuke restaurantjes en terrasjes in Delft. De Beestenmarkt is een heerlijke plek, vooral met dit weer! Wij doen daar graag een lekker biertje." "Een speciaal biertje!", vult Sharon aan.
Het lekkerste weer om Delft te bezoeken is volgens Sharon en Huub, zo rond de 20 graden. Soms een zonnetje, soms een wolkje en dus niet te warm. "Begin de dag dan ook lekker vroeg", vertelt Sharon. "Drink ergens een kopje koffie en ga dan aan de kunstwandeling beginnen. Deze duurt ongeveer drie uur dus daarna kan je lekker gaan lunchen." Een verborgen pareltje is volgens de twee Delftenaren  een nieuw restaurant achter de watertoren. Sharon: "Rozey heet het. Wij zijn best bourgondisch en ons ideale dagje draait vaak om lekker eten met een biertje erbij."

Maar hoe sluiten Sharon en Huub hun dagje 'toerist in eigen stad' af? "Ja, dan toch weer met een biertje", lacht Huub. "Je hebt in Delft gewoon onwijs veel leuke plekken waar je speciaalbier kan drinken. Zelf vind ik het leuk om dan wat vrienden mee te vragen en met een groepje de avond door te brengen." Sharon: "Klopt, daar ben ik het mee eens. Ook sluiten wij de dag vaak af met een filmpje in de bioscoop. We hebben een pas aangeschaft waarmee je onbeperkt naar de film kan. Dus dat doen we ook geregeld. Zelf vind ik dat gewoon een super fijne afsluiting van een drukke dag."