Afbeelding
Foto:

'Begin je dagje Delft met een goed ontbijt'

"Wil je de dag goed beginnen, begin dan met een heerlijk ontbijt. Wij doen dat graag bij Kek, op de Voldersgracht. Daarna denk ik dat je de Nieuwe Kerk moet beklimmen, dat is echt een must-do in Delft natuurlijk", vertelt Elisa (29) terwijl ze kleine Maud (1) uit de buggy tilt. "Ja, daar ben ik het mee eens. Het beste kan je dit 's ochtends doen, vooral in de zomer", vult Stefan (36) aan.

Na het beklimmen van de kerk, raden Stefan en Elisa je aan om een groot stuk appeltaart te bestellen bij Kobus Kuch, met een flinke toef slagroom! "Vervolgens is het leuk, ook als Delftenaar, om een rondvaart door de grachten te maken. Je ziet echt dingen die je nooit eerder zag, heel leuk om je eigen stad eens vanaf een andere plek te bekijken", vertelt Elisa. Om even lekker te uit te rusten tijdens de lunch, kiezen de twee Delftenaren voor het Stads-Koffyhuis.
Stefan: "Afhankelijk van het weer, zou ik je ook aanraden om ergens een ijsje te halen, in Delft heb je echt een paar geweldige ijszaken."

Elisa: "Wat mij ook te binnen schiet, is iets wat wij zelf een tijdje terug hebben gedaan. Een soort escape room, maar dan door de stad heen. Dat was zo leuk om te doen en je leert Delft ook heel goed kennen op deze manier. Vooral met een paar gezellige vrienden erbij, echt een aanrader." 

Hoe sluiten Elisa en Stefan hun ideale dagje Delft af? Elisa: "Rond borreltijd of in de avond raad ik aan om lekker de Beestenmarkt op te gaan. Je hebt daar onwijs veel leuke tentjes. Wij zeggen altijd dat de Markt voor toeristen is en de Beestenmarkt voor de Delftenaren." Stefan: "Klopt! Zelf bestellen wij dan graag een lekker biertje met een borrelhapje erbij. Gegarandeerd genieten!"