Afbeelding
Foto:

Knapsack Festival wordt dit jaar
een rondreizend festijn

Het Knapsack Festival nodigt dit jaar met ‘Knapsack Op de gracht’ andere festivals uit ook aan boord te stappen. Verschillende acts van Jazz Festival Delft, Delft Chamber Music Festival en Popronde Delft varen op 11 juli mee door Delftse grachten.

Op zaterdag 10 en zondag 11 juli dit jaar zullen er in totaal ruim dertig acts door de grachten varen met een rondvaartboot en verschillende Canal Hoppers. Daarmee kiest de organisatie van Knapsack meteen voor een mooie samenwerking met de schippers van Stichting Stunt. Er reist zelfs een band per paardentram langs de horecapleinen. Ook reizen er meerdere acts per tuktuk (city shuttles) door de stad, waarmee de samenwerking met DOEL vorm krijgt. Knapsack Festival is daarmee dit jaar een oer-Delftse samenwerking. Het publiek geniet dus coronaproof vanaf de horecaterrassen en terrasboten. In de programmering kiest de organisatie zoveel mogelijk voor lokale en regionale artiesten met een werelds karakter. Van Gypsy tot Smartlap en van Bluegrass tot Klassiek en SKA. De komende weken maakt de organisatie steeds meer acts online bekend. Ook wil de organisatie graag podium bieden aan andere Delftse festivals. De derde editie van het Knapsack Festival biedt letterlijk podium aan haar Delftse collega-festivals. In de programmering krijgen organisaties van de andere drie festivals de mogelijkheid om acts op een ‘eigen boot’ te programmeren.

Goede hoop
De organisatie doet er alles aan om met haar festival de stad, haar inwoners, ondernemers en artiesten op een veilige manier toch weer van cultuur te laten genieten. Het festival wordt ook dit jaar mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft, Ondernemersfonds Delft en andere sponsoren die aansluiten. Het vertrouwen is er in dat ondanks Corona een bijzonder festival kan worden neergezet: "We hebben echt goede hoop dat we dit concept veilig en verantwoord kunnen uitrollen. We houden daarover natuurlijk contact met de gemeente.”