Jon Cornelese, Voorzitter KHN Delft. (Foto Koos Bommelé)
Jon Cornelese, Voorzitter KHN Delft. (Foto Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

'Ga deze zomer lekker genieten van wat Delft te bieden heeft'

Jon Cornelese is in 1982 geboren in Delft. Sindsdien heeft hij nergens anders willen wonen. "Ik vind verre reizen echt heel prachtig, maar wonen doe ik echt het liefst in Delft", aldus Jon Cornelese, Voorzitter van KHN Delft.

In 2001 ging Jon Bedrijfskunde studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, maar hij ging op kamers in Delft. "Ik heb een heel fijn gevoel bij Delft. Tijdens mijn studententijd heb ik in de Bomenwijk gewoond, waarna ik verhuisde naar het centrum en op het moment woon ik net buiten het centrum." Tijdens zijn studie werkte Jon altijd in de horeca, samen met zijn compagnon. Na hun studie gingen ze op zoek naar een kans om te ondernemen in de sector, omdat ze het werk zelf in de branche heel erg leuk vonden. "Mijn compagnon werkte al een tijdje bij café de Oude Jan, waardoor we een keer aan de praat raakten met de oude eigenaar die al in de 60 was. Hij stelde voor dat wij het overnamen en nu zijn we al 11 jaar eigenaren van de Oude Jan." In 2017 was Jon op zoek naar een extra uitdaging. Vanwege zijn passie voor bierbrouwen en de wil om een brouwerij in het centrum te realiseren, startte hij in 2019 na een verbouwing samen met zijn compagnon het Delfts Brouwhuis. "Delft verdiende weer een brouwerij met een groot assortiment in het centrum. Met het Brouwhuis en de Oude Jan samen is er een versterkende werking op het plein."

Delft
Volgens Jon zijn er meerdere hotspots die bezoekers naar Delft trekken. "De bezoekers zijn altijd positief verrast door de mooie oude binnenstad in combinatie met de gastvrijheid. Dat blijft bij mensen hangen. In Delft heb je in principe alles. Kleine en grote zaken, gezellige horeca waarin je zowel chique als betaalbaar kan eten. Onder meer hierdoor denk ik dat we zoveel toeristen aantrekken; Jaarlijks 4 miljoen binnenlandse en 1 miljoen buitenlandse." Publiekstrekker nummer 2 is voor Jon de geschiedenis. "Ik ga graag jaarlijks een keertje naar het Prinsenhof. Een prachtige plek en die ‘verborgen’ binnentuin is fantastisch, en daarnaast heb je om de hoek natuurlijk tal van kerken en oude gebouwen die ontzettend fraai zijn. We leven in een prachtige stad!"

Zomer
Voor de komende zomer zit er veel leuks aan te komen op het gebied van festivals, waaronder het Knapsack Festival dat Jon als een aanwinst ziet voor de horeca. "Delft heeft echt gave festivals, en het is leuk om te zien dat Knapsack als nieuw evenement zo goed samengaat met onze sector." Wat Jon betreft moeten we deze zomer vooral genieten van wat Delft te bieden heeft. "Het klinkt heel cliché, maar ga lokaal shoppen en genieten van leuke horecatentjes. Er is hier weinig leegstand, en door de lokale ondernemers in de stad te steunen houden we dat zo."